Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
4
Napisanych postów
991
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10657
Mam pytanie-od 3 tygodni biorę teścia prolong.i boldenon,300mg teść co 5 dni a 100mg boldek co 3 dzień, oprócz tego brałem jedną tabletkę 20mg nolwadexu.dwa dni temu pojawiło się w mojej klatce piersiowej dziwne uczucie ucisku.Robiłem Ekg i nic z serduchem nie wykazało-Czy to wina boldka? A jak tak to czym to jest spowodowane?Przerwać cykl? Z góry dziękuję za odpowiedż.
Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....
Szacuny
30
Napisanych postów
4604
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35359
nie znamy cie, nie wiemy jak zyjesz, czy masz jakies choroby, czy palisz, ba, nawet cie na oczy nie widzielismy.
skąd powiedz ktokolwiek tutaj ma wiedzieć czy masz przerwac cykl czy nie.
Szacuny
5
Napisanych postów
330
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3741
dsdamian no to chlopakowi pomogles :D lazi nikt Ci tu nie jest w stanie pomoc. Byc moze jestes chory na cos, ale o tym nie wiesz. Nie mozemy rpzeciez nie znajac Cie postawic trafnej diagnozy, po 2 nie jestesmy lekarzami (moze poza wyjatkami)
Szacuny
4
Napisanych postów
991
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10657
Nigdy nie byłem ani nie jestem chory. Nie jestem osobą palącą a ten cykl nie jest moim pierwszym.Ćwicze już od7 lat a biorę coś od 4, i nigdy nie miałem żadnych problemów z tym związanych. Ostatnio po raz pierwszy dołączyłem do cyklu equipoise. A moje dziwne samopoczucie zaczęło sie zaraz po tym jak zrobiłem sobie zastrzyk z teścia.To był 4 strzał teścia z rzędu cidotestonu 250 do którego dodałem(może nie potrzebnie) jedną fiolkę prolongatum.Generalnie moje dolegliwości się skończyły i nie odczuwam już tego,Dziś zrobiłem sobie strzał z 50mg bold. i jest ok. no ale nie wiem co teraz będzie po testost. Podsumowując zadałem to pytanie bo wyczytałem że jednym ze skutków ubocznych bolda jest właśnie duszność,ale już sam zgłupiałem czy to nie po tym teściu-to by było wszystko.Dzięki za odp.
Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....
Szacuny
14
Napisanych postów
1360
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
11129
bolda dusznosc? nie sadze! tym bardziej jak juz masz cykle za soba to nie wiadomo co ci doradzic sam sie obserwuj. moze cisnienie ci poszlo do gory a to powoduje pewnego rodzaju nie dusznosci ale uczucie zadyszki czasem czyli arytmie moze. nie wiem, widzisz, zgaduje. obserwuj siebie i czytaj gdzie sie do co ci moze byc. lub ewentualnie lekarz.
moj synek (10lat) do mnie: tato, badz wielki!!! majac dzieci, wspaniala, sexowna zone i poukladane finanse:
daje ognia i celuje na: waga:104-106 / ramie:46-48 / talia:86-88cm / udo:70-72
a maxy mam w p***zie, wazne, ze swoja zone na 1 rece podnosze!!!
Szacuny
4
Napisanych postów
991
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10657
Właśnie u lekarza byłem w ten dzień kiedy się żle poczułem .powiedziałem co jest zmierzył mi ciśnienie i doszedł do wniosku że mam za wysokie.Owszem miałem 160/90 podał mi cos na zbicie i było lepiej a dzień póżniej juz miałem 120/65.Oczywiście powiedział mi że mam przestać brać bo to szkodzi.
Szacuny
30
Napisanych postów
4604
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35359
stosuje się aspiryne do rozrzedzania krwi zgadza się, i to na cyklu potrafi być skuteczne. Stosuje się wersje aspiryny o niższym stężeniu (75mg) która rozpuszcza się dopiero w jelicie (ACARD w aptece).