Najczęściej do obróbki mięsa stosuje się technikę duszenia opartą na obsmażeniu produktu, a następniu podlaniu go niewielką ilością wody. Dusić można jednak w także inne sposób - gotując produkt w niewielkiej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Czy da się w ten sposób przyrządzić mięso ? Jak to zrobić ? Do garnka dać przyprawy, wodę, tłuszcz i mięso oraz gotować na małym ogniu, co jakiś czas uzupełniając wyparowaną wodę ? Może to głupi pytanie, ale jeśli o chodzi o gotowanie jestem zielony.
...
Napisał(a)
Witam!
Najczęściej do obróbki mięsa stosuje się technikę duszenia opartą na obsmażeniu produktu, a następniu podlaniu go niewielką ilością wody. Dusić można jednak w także inne sposób - gotując produkt w niewielkiej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Czy da się w ten sposób przyrządzić mięso ? Jak to zrobić ? Do garnka dać przyprawy, wodę, tłuszcz i mięso oraz gotować na małym ogniu, co jakiś czas uzupełniając wyparowaną wodę ? Może to głupi pytanie, ale jeśli o chodzi o gotowanie jestem zielony.
Najczęściej do obróbki mięsa stosuje się technikę duszenia opartą na obsmażeniu produktu, a następniu podlaniu go niewielką ilością wody. Dusić można jednak w także inne sposób - gotując produkt w niewielkiej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Czy da się w ten sposób przyrządzić mięso ? Jak to zrobić ? Do garnka dać przyprawy, wodę, tłuszcz i mięso oraz gotować na małym ogniu, co jakiś czas uzupełniając wyparowaną wodę ? Może to głupi pytanie, ale jeśli o chodzi o gotowanie jestem zielony.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Podsmazasz po to zeby zatrzymac "soki" w srodku, to taki sposob zeby mieso nie bylo suche.
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."
...
Napisał(a)
polecam dać troszkę oliwy delikatnie na chwilę obsmażyć i dolać wody
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Ale mi chodziło o duszenie bez obsmażenia. Wiem, że warzywa można w ten sposób przyrządzić. A mięso ? O coś takiego chodzi jak w tym przepisie:
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-4859_brokuy-duszone-na-patelni.html
Zmieniony przez - Honoriusz w dniu 2011-07-10 20:23:57
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-4859_brokuy-duszone-na-patelni.html
Zmieniony przez - Honoriusz w dniu 2011-07-10 20:23:57
1
...
Napisał(a)
śmiało możesz tak dusić
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły