Zmieniony przez - wojtek2703 w dniu 2017-10-17 02:13:09
...
Napisał(a)
Od kilku dni mam drgania, pulsowania z lewej i prawej strony brzucha, nie wiem czym jest to spowodowane, nie boli mnie to, bardziej denerwuje i martwi, gdyż nie wiem co to może być, myślałem ze jak z prawej strony to coś z wątroba, ale teraz mam tk samo z lewej strony.. Może jelita? Kiedyś (8lat temu) miałem w jelicie grubym polipa, czasy gimnazjalne, lekarz powiedział ze dzieciaki maja tak czasami, objawami wtedy była krew na papierze, ale powiedzieli mi ze w 99% nie ma możliwości ze mi to wróci, nie mam żadnych objawów, ale nie wiem czy moje jelita są teraz jakieś słabsze i może dopadło mnie coś innego, czy może to jakieś nerwobóle (często się denerwuje)?? Temat trochę sztywny, ale wole się spytać was o radę niż isc od razu na kolonoskopię, bo pewnie jeśli usg nie wykryje nic to dadzą mnie tam. Może niedobór jakichś witamin ? Jeśli ktoś ma coś podobnego lub wie co może dolegać, wypowiedz się! Pozdrawiam cieplutko;)!!
...
Napisał(a)
Problemy z jelitami i ogólnie funkcjonowaniem układu trawiennego są niestety powszechne wśród społeczeństwa. Wynika to przede wszystkim ze stylu naszego życia i higieny. Nie zwracamy uwagi na to, co, kiedy i jak spożywamy. W dietach wielu osób dominują produkty przetworzone, takie jak: fast food, słodycze, słodzone napoje, przekąski, przetwory mięsne, czy alkohol. Odżywiając się w ten sposób, niestety prędzej, czy później będziemy mieli problemy i powinniśmy być tego świadomi. Z tego też względu polecam profilaktykę i zmianę trybu życia, zanim pojawią się problemy. Zapraszam w związku z tym do działu odżywianie i odchudzanie, aby przeanalizować Twoją dietę i aktywność fizyczną: https://www.sfd.pl/Odżywianie_i_Odchudzanie-f10.html
Nie zawsze jednak problem zdrowotny wynika z błędów żywieniowych. W Twoim przypadku powodów może być bardzo dużo i diagnozowanie ich przez internet nie jest najlepszym pomysłem. Nikt tutaj nie jest w stanie stwierdzić, co tak naprawdę Ci dolega, a wypisywanie możliwości, np. skurczów mięśni, nadżerki na jelicie, refluksu, czy uchyłkowości jelita nie ma najmniejszego sensu.
Sugeruję Ci wybrać się do lekarza rodzinnego-internisty i opowiedzieć mu dokładnie, na czym polega Twój problem. Będzie on wiedział, w jaki sposób dalej postępować i na jakie badania Cię skierować (np. morfologia, mocz, crp, rozmaz, glukoza, jonogram, usg, czy endoskopia).

Nie zawsze jednak problem zdrowotny wynika z błędów żywieniowych. W Twoim przypadku powodów może być bardzo dużo i diagnozowanie ich przez internet nie jest najlepszym pomysłem. Nikt tutaj nie jest w stanie stwierdzić, co tak naprawdę Ci dolega, a wypisywanie możliwości, np. skurczów mięśni, nadżerki na jelicie, refluksu, czy uchyłkowości jelita nie ma najmniejszego sensu.
Sugeruję Ci wybrać się do lekarza rodzinnego-internisty i opowiedzieć mu dokładnie, na czym polega Twój problem. Będzie on wiedział, w jaki sposób dalej postępować i na jakie badania Cię skierować (np. morfologia, mocz, crp, rozmaz, glukoza, jonogram, usg, czy endoskopia).

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zacznij od podst badań diag - morfologia, rozmaz, crp, glukoza, oraz pełny jonogram + chlorki. Dodatkowo usg j.brzusznej.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Przyczyn może być wiele, wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu i dalej będzie Cie kierował.
Polecane artykuły