Szacuny
10
Napisanych postów
1069
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
9614
Witam
Oglądałem filmiki dy blood and guts trainer, w któryem dorian się wypowiadał, aby spozywać 1,5g białka na 1 funt masy ciała(czyli ok. 3,3g na 1 kg mc). I tutaj jest moje pytanie, czy osoba która nie jest na soczku też może/powinna spożywać taką ilość białka ?
Szacuny
368
Napisanych postów
8676
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
130653
sugerowanie sie dietami pro w przypadku zwyklych ludzi jest kompletnie bez sensu. Zawodowcy mają za sobą sztab ludzi, zupelnie inne zapotrzebowanie, farmakologie, etc
Szacuny
10
Napisanych postów
1069
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
9614
Tyle to i ja wiem, ja nie zapatruje się na to ile on jadł(10 000kcal na dobe), tylko na jego rady dla innych kulturystów, czyli jedzenie 1,5g białka na 1 funt mc, węglowodanów 1,5-2 razy więcej niż białka, oraz dodawać zdrowe tłuszcze oraz warzywa. I byłem ciekaw waszych opinii na ten temat ;D A Arnold także był zawodowce, ale on radzi jedzenie 1g białka na 1 funt mc i chciałem wiedzieć czy gdybym jadł tak dużo białka ile z niego się przyswoi bez dodatkowego wspomagania ?
Jak jest trudno, to znaczy że idzie w dobrą stronę....
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
5817
Napisanych postów
73673
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
740184
W przypadku kulturystów sens jest. Dorian prawdopodobnie zapomniał, że nie każdy jest na cyklu Wielu kulturystów wychodzi też z założenia, że lepiej za dużo niż za mało.
Zmieniony przez - domer w dniu 2014-06-13 18:23:28
Szacuny
10
Napisanych postów
1069
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
9614
Takie pytanko to jak mam jeść te 2,5g na kg mc, to to białko dostarczać tylko z pochodzenia zwierzęcego, czy z zwierzęcego i roślinnego w jakimś stosunku np. 3 do 1 lub 2 do 1 ?
Jak jest trudno, to znaczy że idzie w dobrą stronę....