SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Domowy krem czekoladowy a'la nutella

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 775

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 723 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 16397
Składniki

- orzechy laskowe 300g
- nerkowce 50g
- erytrol 150g
- kakao 50g
- olej kokosowy 20g



Przygotowanie

Jeśli mamy orzechy blanszowane to kroki 1-2 pomijamy

1. Wstawiamy orzechy do piekarnika na 150 stopni i 15 minut
2. Po ostudzeniu wsypujemy do słoika i potrząsamy aż gorzka skórka odejdzie

3. (Opcjonalnie) Erytrol warto w młynku do kawy zmielić na puder. Ułatwi to na koniec pracę blenderowi przy mieszaniu wszystkich składników
3. Blendujemy orzechy aż puszczą olej co w zależności od mocy blendera i jakości ostrzy powinno zająć do 10 minut
4. Dodajemy kakao, erytrol i olej i blendujemy do dokładnego wymieszania.

Makro na 100g: 442 kcal, 12b, 40t, 13w

Wychodzi niecałe 6 takich porcji po 100g





Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-12-15 17:25:25
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
Nowy temat Wyślij odpowiedź
FuckBaton