Z tych które wymieniłes MLO jest amerykańska (masz ją i u nas), Nature Focus kanadyjska (obecnie biorę tribulusa tej firmy, tanio kupiłem w Czechach), ATP jest angielsko czeska, a Aminostar i Vitalmax są czeskie.
Aminostar robi przyzwoite suplementy, ATP także.
Najlepsze zdanie mam o Vitalmaxie, ale to dlatego że znam tą firmę od podszewki (kumpluję się z właścicielem i byłem nawet w fabryczce). Moja wypowiedź o Vitalmaxie jest więc troche subiektywna (być może za jakiś czas sam będę sprzedawał w Polsce te odżywki, bo chodzi mi to po głowie). Kreatyna Vitalmaxa jest na 100% niemiecka (naprawdę są po niej dobre efekty, bo sam ją trochę u nas sprzedawałem). Glutamina jest czysta 100% więc nie ma lipy. Vitalmax ma 2 gainery. Gainer 1 ma ok. 13 % białka, a gainer 2 ok. 30%. Obydwa są dobre (wyłącznie na białkach zwierzęcych mleko i jajo), oczywiście lepszy gainer 2. Ponadto bardzo
smaczne
Białko miał 80% (mleczno-jajeczne), ale wiem że miał zmienić na serwatkowe (zdziwisz się ale zmienia je dlatego że serwatkowe jest tańsze w fabryce półproduktów i bardziej modne na rynku). Jedynym troche słabszym suplementem są BCAA (mają mniej leucyny) ale za to są tanie i w kapsułkach.
Trochę tu poreklamowałem Vitalmaxa, ale nieraz pisałem że mam dobry układ z tą firmą i znam ją bardzo dobrze. Jak mówiłem moje wypowiedzi na temat tej firmy są subiektywne. (właścicielem jest czeski trójboista Jan Fila - człowiek bywały w świecie kulturystycznym i dobry przyjaciel Jablonickiego - najlepszego kulturysty czeskiego w historii, nawiasem mówiąc miałem raz przyjemność spotkac Jablonickiego właśnie w domu właściciela Vitalmaxu)
SONBATY