Szacuny
1
Napisanych postów
117
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
674
16 lat
Wzrost 185
Dlaczego przez 4 miesiące nic nie urosłem?
Mój bliźniak urósł w tym czasie kilka cm a ja nic. Może przez to, że mam bardzo dużo aktywności a ostatnio mniej spałem. Mój bliźniak ogółem nie uprawia żadnego sportu na siłownię też nie chodzi, może przez to więcej rośnie? Bo ogółem jest wyższy. Albo może ktoś podał mi coś co zaburza wzrost jeśli coś takiego istnieje. Bo ogółem chyba pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło abym przez kilka miesięcy nic nie urósł
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14601
Napisanych postów
52754
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
398628
Ciężko powiedzieć. Faktem jest, że 16 lat to już raczej końcówka w większości przypadków jeśli chodzi o wzrost. Nie wiem czy można porównywać się do bliźniaka.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
5976
Napisanych postów
74468
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
745338
Każdy z nas jest inny i nie ma zależności, że ktoś urósł, to Ty również powinieneś. Nasz wzrost jest uwarunkowany genetycznie i zależy w dużej mierze od wzrostu naszych rodziców i dziadków. Z reguły bliźniacy są podobnego wzrostu, ale nie zawsze. Jak sam widzisz w Waszym przypadku jest troszkę inaczej. Być może jeszcze się to wyrówna, ale pod tym kątem nie masz żadnego wpływu. Aktywność fizyczna nie odgrywa tutaj roli. Nie pozostaje nic innego, jak dobrze się odżywiać i liczyć na pozytywne zmiany w tym kierunku.