W konsekwencji - minęły dwa tygodnie - ketoza non stop, a ja mam minus pół kilo może. Co się dzieje?? Dodam, że ruchu mam niemało.
...
Napisał(a)
Jestem w ketozie od 2 tygodni. Jem jak trzeba (inaczej nie byłabym w ketozie przecież). I przez cały ten czas, waga najpierw spadła o kilogram w ciągu dwóch dni. Potem na przemian, albo stało wszystko w miejscu, albo spadalo o parę deko, albo przybywało (!) parę deko (lub nawet pół kilo).
W konsekwencji - minęły dwa tygodnie - ketoza non stop, a ja mam minus pół kilo może. Co się dzieje?? Dodam, że ruchu mam niemało.
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
co z tego, że jesteś w ketozie?
jakie to ma znaczenie?
liczy się ujemny bilans kaloryczny
musisz ściąć kalorię/dodać aktywności
jakie to ma znaczenie?
liczy się ujemny bilans kaloryczny
musisz ściąć kalorię/dodać aktywności
...
Napisał(a)
Myslalam, ze podczas ketozy spala sie mój tluszcz, by wytworzyc energię, skoro nie ma wegli...
To jak mam jesc, zeby kcal mniej dostarczyc, skoro tu jem głównie tłuszcz?? Jeden posilek i polowa zapotrzebowania pokryta :/
czym sie w takim razie rózni ta dieta od innych, (ketogeniczna), skoro tak samo chodzi w niej o zmniejszenie kalorii.
To jak mam jesc, zeby kcal mniej dostarczyc, skoro tu jem głównie tłuszcz?? Jeden posilek i polowa zapotrzebowania pokryta :/
czym sie w takim razie rózni ta dieta od innych, (ketogeniczna), skoro tak samo chodzi w niej o zmniejszenie kalorii.
...
Napisał(a)
podczas ketozy organizm lepiej wykorzystuje tłuszcz jako źródło energii
ale nadal musisz jeść mniej niż spalasz.. deficyt kaloryczny to podstawa każdej diety, nie da się schudnąć jedząc ponad zapotrzebowanie
jeżeli chcesz by organizm czerpał energię z sadła to logiczne jest, że musisz dostarczyć mniej kcal z pożywienia
brakuje Ci podstawowej wiedzy, nie widzę sensu bawienia się w diety ketogeniczne
najpierw trzeba zrozumieć jak to wszystko działa
także odsyłam do czytania, do podwieszonych
powodzenia
ale nadal musisz jeść mniej niż spalasz.. deficyt kaloryczny to podstawa każdej diety, nie da się schudnąć jedząc ponad zapotrzebowanie
jeżeli chcesz by organizm czerpał energię z sadła to logiczne jest, że musisz dostarczyć mniej kcal z pożywienia
brakuje Ci podstawowej wiedzy, nie widzę sensu bawienia się w diety ketogeniczne
najpierw trzeba zrozumieć jak to wszystko działa

także odsyłam do czytania, do podwieszonych
powodzenia
1
Polecane artykuły