Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
152
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3093
Caly czas mnie to intryguje. Dlaczego tak duze sa roznice w wygladzie tych z olimpii a polskich kulturystow ? Tam nawet duzo amatorow jest potezniejszych od polskiej czolowki. A koksy i suple biorą chyba takie same, Polacy chyba tez stosuja insuline hgh igf-1. Zatem co wiedzą oni a czego nie wiedzą w Polsce ?
Czy moze po prostu wyglad tamtych to kosmiczne dawki koksu, ktorych Polacy
boją sie stosowac, albo po prostu nie chcą byc az tak wielcy ? Co o tym sądzicie ?
We are sending you a challenge it's very clear
We came to win that is why we are here
Demanding to be tested, tested by the best
Not to be forgotten like all the rest (ManowaR - Number One)
Szacuny
10
Napisanych postów
103
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
787
dziwna zależność, ale jest to bardzo widoczne, że Polacy którzy wyemigrowali bardziej otwierają oczy na syf w Polsce, bardziej interesują się polityką i potrafią krytyczniej spojrzeć na poczynania rządu. Powinno być odwrotnie bo w sumie my migranci powinniśmy mieć to głęboko...ale jednak jest inaczej.
Szacuny
12
Napisanych postów
3215
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
29005
bo tam są inne normy dotyczące dawek.
oni mają tam takie cykle że polak to być na 4 podzielił.
u nich jest tak ze wszystkim, nawet ciastko w cukierni jest tak słodkie że nie da się go na raz zjeść/ciężko jest (wiem bo byłem, próbowałem).
a i jeden .... wie czy oni w genetyke nie ingerują...
Szacuny
39975
Napisanych postów
45654
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
225268
Ja myślę ,że Amerykanie mają lekko z dynią. Ich cykle a nasze to dwie inne bajki. Tam amatorzy biorą stuff jaki u nas prosi sie boją (nie tyle boją co myślą też o przyszłości).
Szacuny
20
Napisanych postów
2194
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
16768
POdobnie jak mm90 myśle ,że biora poprotstu dużo większe dawki ,bo u nich wszystko jest największe,z polskiego Mcdonalda duża cola to jak u nich mała,podobnie z ciuchami(wiem bo mam siostre w USA),we Wloszech na odwrót
Szacuny
1
Napisanych postów
152
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3093
Dziwne ze przy takich dawkach sa w stanie koksowac przez wiele lat i sie nie wykanczają. Mam M&F z 1996 ze zdjeciami Cutlera, byl jeszcze wtedy amatorem
a juz wygladal poteznie i na pewno juz sporo koksil, potem koksil przez nastepne 10 lat, i malo tego ze jeszcze zyje to jeszcze bardziej sie rozrósl i jest u szczytu formy, jak on i jemu podobni wytrzymują ?
We are sending you a challenge it's very clear
We came to win that is why we are here
Demanding to be tested, tested by the best
Not to be forgotten like all the rest (ManowaR - Number One)
Szacuny
223
Napisanych postów
2099
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
32873
Dawki zawodowców były ujawniane przy okazji niektórych afer i są naprawdę kosmiczne. Zdarzały się miksy z narkotykami czy środkami przeciwbólowymi. Do tego trzeba dodać średnią pensje w USA, a zatem większą siłę nabywczą pieniądza, co da lepsze odżywki, dietę, siłownie niekoniecznie w piwnicy czy z demobilu i już masz pełen obraz. Należy też pamiętać, iż w USA jest pewnie najlepsza służba zdrowia na świecie, a z zawodników żyją dziesiątki osób w branży, zatem nie ma się co dziwić, że eksploatowani są na max.
Szacuny
5
Napisanych postów
751
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
30473
Przypomniało mi się jak mój kolega podczas pierwszego wyjazdu do USA, na siłowni zapytał jakiegoś konkretnego byka, jak to jest, że tam na siłowni leszcze wyglądają jak u nas największe kozaki, a ten gośc bez cienia żenady mo odpowiedział, bo tu się bez sterydów nikt na siłowni nie pokazuje. Po prostu nie ma tam zakłamania, że sylwetkę się robi na diecie i 200 mg testa na tydzień. Chłopcy z takimi założeniami nawet nie idą na siłownię, bo po co???? No i jeszcze nie ma tego tabu o HGH, insie ipt. Jest to wiedza powszechnie dostępna, tylko u nas ze sterydowego abecadła robi się tajemną wiedzę, na której się nieźle zarabia.
Ponoć podczas jednego z seminariów Ruhla polski medalista pochwalił mu się swoim cyklem, a Marcus ze znaną sobie szczerością odpowiedział: bierzesz jak dziecko to wyglądasz jak dziecko. Wszystko na ten temat.