SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dietka na mase do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 622

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 137 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2862
Witam!
Otóż po zagłębieniu tematu "odżywianie" ułożyłem taką oto diete, jest ona ułożona za pomocą kalkulatora mr.big
1.
Płatki owsiane: 100g
jaja kurze całe: 100g
miód pszczeli: 12g
Dżem 30g
Oliwa z oliwek 20g
2.
Serek twarogowy ziarnisty: 200g
Bułki grahamki: 150g
3.
Universal gain fast: 80g
4. (przed treningowy)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry: 200g
Ryż biały: 100g
Marchew: 60g
Pietruszka, korzeń: 50g
(co do warzyw,to podałem te najczęściej używane, oczywiście gotuje też inne:)
5. (bezpośrednio po tren.)
Universal gain fast: 100g
6.
Mięso z piersi kurczaka bez skóry: 200g
Ryż biały: 100g
Marchew: 60g
Pietruszka, korzeń: 50g
(warzywa j/w.)
banan: 120g
7.
Ser twarogowy półtłusty: 200g
Kefir 2% tłuszczu: 20g
Makaron: 80g

Łącznie wychodzi około 3800kcal
A moje zapotrzebowanie wyliczyłem na 3500, więc myślę że jest ok.
7g węgli na kg ciała, 3g białka i 1g tłuszczy
Dodać tłuszczy trochę? Czy 1g starczy? Oczywiście to co podałem nie zawsze tak wygląda, staram się urozmaicać jakąs rybką czy wątróbeczką :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 90986
jaka jest suma BTW w diecie?
7 g wegli i 3g białka to za dużo

Zmieniony przez - PK_Kaczor w dniu 2012-07-05 16:48:54

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 137 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2862
ŁĄCZNA ILOŚĆ białka239 tłuscze72 węgle549 kcal3834
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Utnij białko do ~2,5g/kg-a w zamian podbij tłuszcze
Bułki zamień na chleb razowy

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 137 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2862
Tłuscze dodać gdzie i jakie? Bo za bardzo pomysłu nie mam właśnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Np. do 2.posiłku,ostatniego, w przedtreningowym łyżka oliwy też będzie ok
A jakie?-orzechy/migdały/pestki dyni/oliwa

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 90986
1.
Płatki owsiane: 100g
jaja kurze całe: 100g
miód pszczeli: 12g
Dżem 30g - jak jest miód to z dżemora bym zrezygnował
Oliwa z oliwek 20g
2.
Serek twarogowy ziarnisty: 200g - lepiej daj mieso//rybe
Bułki grahamki: 150g - jak juz to chleb razowy lub inne źródło wegli

warzywa
zdrowe tłuszcze

3.
Universal gain fast: 80g - daj normalny posiłęk- gainer potreningowo
4. (przed treningowy)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry: 200g
Ryż biały: 100g
Marchew: 60g
Pietruszka, korzeń: 50g
(co do warzyw,to podałem te najczęściej używane, oczywiście gotuje też inne:)
5. (bezpośrednio po tren.)
Universal gain fast: 100g
6.
Mięso z piersi kurczaka bez skóry: 200g
Ryż biały: 100g
Marchew: 60g
Pietruszka, korzeń: 50g
(warzywa j/w.)
banan: 120g - wywal
7.
Ser twarogowy półtłusty: 200g
Kefir 2% tłuszczu: 20g
Makaron: 80g - wywal
dodaj warzywa i zdrowe tłuszcze

warzyw dawaj min po 200g do kazdego posiłku

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 137 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2862
A jak te warzywa przyrządzać? Ze mnie taki kucharz jak z koziej d... :D, a gotowane się chyba dość długo robi ;s I które wybierać? Ostanio zacząłem jeść fasolkę (chyba szparagową) dodatkowo, gotowana dość dobra :)

Zmieniony przez - emikz w dniu 2012-07-05 16:54:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 90986
warzywa straczkowe wliczamy w bilans,
jakie ci tylko smakuja pomidory kalafior brokuły szpinak itp itd
gotowane długo? 10 min i gotowe, dłużej nie ma potrzeby gotowania

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 137 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2862
No kurde, marchewka po 10 min taka twardawa hehe :). To się dziś zaopatrze w sklepie w całą siatę warzyw...i jakiś sos do tego ryżu bo 100g suchego to już nim wymiotuje :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 90986
sosy robimy sami, nie kupowane

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bieganie-zmiana nawyków

Następny temat

Prosze o sprawdzenie diety

WPC