SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 66kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1170

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 308
Proszę o poprawienie diety redukcyjnej .

Mniej wiecej wyglada to w ten sposób :
Śniadanie: owsianka bezglutenowa z owocami
II śniadanie : szejk skladajacy sie z :
rukola/ jarmuż+ białko z konopi + owoc najczesciej jabłko/banan/truskawki
Obiad: zupa z wkladka ( pulpet drobiowy )
op.
mięcho+ kasza gryczana/jaglana + warzywa
podwieczorek: szejk z II śniadania
kolacja: szejk bialkowy (kupny) + kanapka z wlasnego chleba ( maka bezglutenowa , otreby , ziarna) wędlina i warzywko
op. ciasteczka bezglutenowe wlasnej roboty ( otreby bezglutenowe ,jablko, ziarna, slodzik)
op. jajecznica

Nie bardzo przepadam za twarogami , jajkami itd dlatego dopycham sie szejkami z bialkiem .

Nie będę kłamala czasem tych posilkow jest 4 ze wzgledu na to ze w [pracy nie mam jak zjesc .
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ok, postaram sie podbic tluszcze . Chodziłam na fizjoterapie ale jestem jeszcze umówiona z innym specjalistą . Skoro wszytsko się dobrze zrosło i fiz jest okej to dziwi mnie trochę fakt ,że boli . Przy bieganiu odczuwam dyskomfort , nie wiem nawet jak to opisać słowami: tak jakbym miała piszczel ze stali . Czuję go i jest ciężki. Próbowałam robić interwały a wiadomo,że wtedy siła uderzenia w podloze jest wieksza. Potem najzwyczajniej w świecie kulałam .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3420 Napisanych postów 8469 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 407869
Poprosimy w ten sposób https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html  wraz z ankietą, ale jak czytam, to już jesetem głodna - wygląda na maaaało ...

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
deja vu
Poprosimy w ten sposób https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html  wraz z ankietą, ale jak czytam, to już jesetem głodna - wygląda na maaaało ...

Sorry, zapomniałam :D

1) opis: bf, typ budowy ciała : wszytsko idzie w dupe i biodra
2) wiek 28
3) waga/wzrost : 170/66
4) staż treningowy : 6 lat z przerwami : ostatnia przerwa ok 10 miesiecy spowodowana wypadkiem samochoowym
5) cel cyklu : redukacja
6) stosowane już wcześniej suplementy
7) stosowane wcześniej spalacze :clenbuterol, T3, clenburexin II ,thermo speed ,animal cuts, jeszcze kilka innych ale nazw nie bardzo pamietam
8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: nic nie brałam
9) ilość dni wolnych od kreatyny :nie bralam
10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie)
Diete miałam zawsze na oko . Staram sie odzywiac zdrowo i regularnie ale przyznam,że po wypadku i w miesiacach depresyjnych potrafilam jesc to co mi przyniesli albo w ogole nie jadlam.
11)przewidziane finanse na cykl : nie ma znaczenia
12) uwagi i sugestie : Zawsze nawet kiedy w zimę troszkę przybylo tu i ówdzie , szybko zrzucałam a teraz od miesiaca sie wzielam za siebie , dieta , codzinnie trening nawet 2 razy na dzien : 1x cardio 1x silowy i nic :O waga stoi :O

Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale mam wahania apetytu . Czasem mogłabym nie jeść kilka dni a czasem wchłonęłabym zawartośc całej lodówki nawet z nią samą ale 3mam swoje dzikie rządze na wodzy :D jak juz świruję to latam na szmacie pucując swoje gniazdko żeby zając się czymś i nie mysleć o jedzeniu . Nigdy nie miałam takich jazd .

Zmieniony przez - ZuZka28 w dniu 2017-04-06 18:25:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3420 Napisanych postów 8469 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 407869
To jeszcze to jedzenie jako zrzut z dziennika żywieniowego "potreningu" - instrukcja, jak to zrobić - w linku.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok, zrobię potem ale nie wiem czy to ma sens ponieważ nie mam pojecia jak to wyglada objetosciowo. Nigdy nie wazylam co wrzucam do michy . Nie wiem ile waza dwie garscie platkow owiasnych czy pol garsci rodzynek :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
polecam stronę ilewazy pl tam można oszacowac. Ewentualnie zakup wagi kuchennej - 30 zł, w każdym markecie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3187 Napisanych postów 15808 Wiek 35 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 146709
Spalaczy więcej się nie dało? :O

Wrzuć też zdjęcie do wglądu, przyda się w oszacowaniu, jak się to wszystko prezentuje. Plus zrzut, by mieć jakaś bazę, nad ktrą można pracować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
deja vu
polecam stronę ilewazy pl tam można oszacowac. Ewentualnie zakup wagi kuchennej - 30 zł, w każdym markecie.

ok, potem sprobuje mniej wiecej to wszystko ogarnąć:D
Chociaz z rukolą itd ciezko ocenic ile wrzucam :D

Moze i by sie przydała ta waga . Nigdy wczesniej nie potrzebowalam , zawsze cokolwiek robilam to szło .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
blue_hope
Spalaczy więcej się nie dało? :O

Wrzuć też zdjęcie do wglądu, przyda się w oszacowaniu, jak się to wszystko prezentuje. Plus zrzut, by mieć jakaś bazę, nad ktrą można pracować.

Dało się ale po co ? ;) :P
A tak serio to no cóż ... jestem osobą niecierpliwą , zawsze wszytsko muszę mieć na juz i teraz :D ale fakt faktem wczesniej przesadzałam z tymi spalaczami w sumie to one az tak nie były potrzebne . Wczesniej maksymalnie wazylam 59 kg nie to co teraz :(
Zrzut żarcia wrzucę potem a zdjecie? wstydze się :( taki wieloryb ze mnie :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3187 Napisanych postów 15808 Wiek 35 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 146709
Jestem wodnikiem, lubie duże ryby
A tak na serio, sądzę, że wyolbrzymiasz

Spalacze są ok, ale nie w takiej ilości i na pewno nie do nieumiejętnego stosowania.
Wrzucaj foto, bo coś czuje, ze tam mało mięsni, a nie dużo fatu.

Czy po tych ekscesac z tak UMIARKOWANĄ ilością spalaczy (pierwszy raz widzę taki wysyp ) robiłaś badania ? Szczególnie hormony. I inne podstawy jak mocz, morfologia, etc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
blue_hope
Jestem wodnikiem, lubie duże ryby
A tak na serio, sądzę, że wyolbrzymiasz

Spalacze są ok, ale nie w takiej ilości i na pewno nie do nieumiejętnego stosowania.
Wrzucaj foto, bo coś czuje, ze tam mało mięsni, a nie dużo fatu.

Czy po tych ekscesac z tak UMIARKOWANĄ ilością spalaczy (pierwszy raz widzę taki wysyp ) robiłaś badania ? Szczególnie hormony. I inne podstawy jak mocz, morfologia, etc.

Eksperymentowałam za czasów studenckich i to było na zasadzie,że jeżeli coś nie działało to brałam się za następne . W sumie tak do konca to zżarłam clem plus T3 ale straciłam kontrolę nad tym co robię i wpadłam w niedowagę , sporą.

A badania juz mam wszytskie okej .

Wydaje mi się,że mięśni może troszkę zostało .
Przed wypadkiem chodzilam na silownie 4 razy w tyg plus miedzy czasie ruch typu rower, bieganie, tenis , rolki .
Nie wygladalam jak kulturystka ale cos tam mialam i bylo widac :D
Ale po wypadku sie zalamalam . Lezalam polamana sporo miesiecy bez jakiekolwiek ruchu .
Bylo mi obojetne co jem wiec jadlam to co przynosili rodzice/znajomi czyli moim zdaniem smieciowe zarcie ^^
Albo w 2 stronę szło : nie jadlam nic kilka dni .
zdaje sobie sprawe z tego ze moj stystem zwariowal i pewnie gdyby nie to szalenstwo , lepiej bym wygladala no ale bylo , minelo , czasu niestety nie da sie cofnąć.

Dobra , jutro zrobie fotę i zobaczę czy sie nadaje do wstawienia.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z nabraniem masy mięśniowej

Następny temat

Pomiary ciała ocena czy ok.

nutloveb