SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na redukcje - dla kobiety

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2757

Formularz - Proszę o pomoc

22

kobieta

Cel

redukcja

Waga

54

Wzrost

170

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 93 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6128
Czołem

Moja dziewczyna postanowiła iść moim śladem i również wziąć się za siebie, a więc poprosiła mnie o ułożenie dla niej diety.

płeć kobieta
waga 54
wzrost 170
wiek 22
cel redukcja
zapotrzebowanie kcal ok 2100

A o to co dla niej przygotowałem:

"Posiłek nr. 1 ok 9.00

1 całe jajko + 4 białka jajek + 70g płatków owsianych – placek
lub
1 całe jajko + 4 białka jajek – jajecznica + 80g. chleba pełnoziarnistego razowego

Posiłek nr. 2,3,4 (po treningowy)
200g ryżu/makaronu brązowego/kaszy + 250g piersi z kurczaka/indyka
To podzielić na 3 równe porcje z czego ostatnia porcja koniecznie zawsze po treningu
Nr. 2 Ok 12.30
nr. 3 ok 16.00
nr. 4 ok 19.00 (po treningu)

Posiłek nr. 5 ok 21.30 (minimum godzinę przed snem)
100g sera twarogowego półtłustego lub 100g łososia wędzonego lub 100g makreli wędzonej + 50g migdałów/ wiórek kokosowych/ słonecznika/ orzechów/ masła orzechowego

Do śniadania można zjeść jakiś owoc (jabłko, banan, truskawki, brzoskwinia itd. – ok 150-200g) ale owoce tylko do śniadania!

A do pozostałych posiłków koniecznie zawsze jakieś warzywa np. pomidor, brokuły, marchewka, ogórek, papryka itd

(kukurydza i fasola kategorycznie odpadają!!)

Kawa koniecznie dopiero po śniadaniu, a nie na pusty żołądek- bez cukru i śmietanki (ewentualnie mleko 0,5% i słodzik)
tak samo herbata bez dodatku cukru
Do tego dziennie pić minimum 2l wody niegazowanej"

i oczywiście dorzucam zrzut z potreningu

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 93 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6128
wojo czym podbić kcal?
i do ilu g tłuszczy podbić i jeszcze fajnie by było jakbyś napisał czym podbić te tłuszcze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3187 Napisanych postów 15808 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Piszesz "zapotrzebowanie 2100" po czym wrzucasz dietę na 1700 kcal ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a no tak, w końcu to ma być dieta na redukcje, a nie na podtrzymanie wagi

z tego co wiem, to przy redukcji zawsze się ucina te 300 kcal od dziennego zapotrzebowania, chyba, że przez te 2 lata samodzielnie zdobywanej wiedzy wprowadzano mnie w błąd heh w co wątpię ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3187 Napisanych postów 15808 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
No spoko (to co napisałeś) można odczytać dwuznacznie, zaznacz, że tyle, a tyle wyliczyłeś jej kalorii :) 2100 kcal brzmi jak - układam dietę pod 2100- ; ) I co chcesz uzyskać przez tego posta? Czy dobrze pomagasz dziewczynie, czy jak ; )?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
czy dieta jest ok, mnie się wydaje, że tak, ale liczę, że ktoś bardziej doświadczony ją zatwierdzi ;)

w końcu to dieta dla mojej luby, więc musi być na CACY hehe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Na moje oko przy 170cm 52g tłuszczu to mało. Minimum 60g powinno być.

Poza tym 170cm i 54kg i tutaj redukcje chcesz wprowadzać? Z kości na ości? Wrzuć jej zdjęcia zanim jakiś moderator wejdzie, bo pewnie redukcja nie będzie konieczna.

Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2015-11-23 20:31:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
12g wiórek kokosowych do śniadania, może być? razem daje to 60g tłuszczu i 1780 kcal dziennie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Awokado olej kokosowy lniany, masło klarowane zdecydowanie lepsze niż wióry
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
oka, żaden problem zmienić na twoje propozycje

no niestety redukcja tkanki tłuszczowej jest konieczna, albo inaczej- delikatna redukcja i przybranie na masie mięśniowej, której moja dziewczyna nie ma prawie wcale. zawsze była straszna chudzizna, jeszcze 4 lata temu jej stała waga to było ok 49-50 kg, i porównując ją z tamtych czasów to dostała boczki i w dupe poszło co widać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Wejdz z tematem do działu Lejdis, opisz problem to Cię zjedzą. W sensie pozytywnym powiedzą to co ja, że z kości na ości. Poza tym, czy Twa LUBA nie może sama założyć tematu, zapraszamy do działu Lejdis : )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no właśnie nie z kości na ości, bo jest sporo fatu w boczkach i w dupie, który trzeba przerobić :)

uwierz mi, ja już w temacie diety, ćwiczeń itd troche siedzę i gdyby nie było z czego chudnąć, to bym w ogóle dla niej tego nie robił, bo to szkodzi zdrowiu, a jednak ten chyba tzw celulit jest bardzo widoczny i strasznie jej to przeszkadza. no i gdyby tutaj nie było z czego chudnąć, to bym jej to po prostu wybił z głowy...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Carb cycling na mase pytania

Następny temat

Czym utwardzić omlet?

WHEY premium