reszta jest Ok, oczywiscie zmieniaj mięsa, wywal tego nabiału a futruj się węglami i pełnowartościowym białkiem, wołowina, indyk, wieprzowina itd, dorzuć jakiś sos własnej roboty (kuchnia sfd polecam dział). co do ryb- jeśli na parze robisz to liczysz tylko samą rybkę i jej wartości odżywcze, z kolei gdy używasz oliwy, to liczysz ją jako oddzielny składnik swojej diety w rozpisce, natomiast wiadomo, że olej niejako "połączy" się z rybą. Robisz masę, nie widzę przeciwwskazań, żebyś używał oliwy do smażenia:) grunt to zrobić nadwyżkę kaloryczną.
aha, ja napisałam, że to jako przykładowy dzień jest w porządku. W kolejnych uwzględniaj całkiem inne składniki : jaja, orzechy, nasiona, zmieniaj warzywa, kasze jaglaną, siemię lniane, awokado lub oliwki, ryże brązowe, kaszę gryczaną, jęczmienną etc. więcej ryb, takich jak chociażby tuńczyk,
ser mozarella i inne. szukaj w dziale odżywianie, kombinuj, eksperymentuj:) i ten nabiał staraj się ograniczyć w miarę, mnie mierzi to mleko 3,2%.
Zmieniony przez - ckdfans w dniu 2013-03-28 03:51:11