Waga 68 kg
Wzrost 178 cm
-Ektomorfik z bardzo szybkim metabolizmem
W końcu przemogłem się i poszedłem na siłownie bo chciałbym nabrać masy mięsniowej ale i przy tym przytyć, czytając trochę samemu i pytając innych ludzi postanowiłem ułożyć samemu prostą diete, którą jestem w stanie przejeść, mam duże problemy z pochłanianiem dużej ilości jedzenia, więc dieta wygląda tak
Policzyłem sobie zapotrzebowanie energetyczne na stronie internetowej i potrzebuje:
2944 kcal
15% białka: 442 kcal = 111g
55% węglowodanów: 1620 kcal = 405g
30% tłuszczu: 884 kcal = 99g
Więc ułożyłem coś takiego:
Śniadanie: 100g płatków owsianych górskich, średni banan, 50g, masła orzechowego +20g odżywki białkowej
Trening
Posiłek potreningowy nr 2: 100g ryżu +120g piersi z kurczaka + warzywa i po posiłku 50g masła orzechowego 100 %.
Posiłek nr 3: Gainer mutant mass 140g
Posiłek nr 4: 100g ryżu + 120g z piersi z kurczaka + warzywa i po posiłku 50 g masła orzechowego 100 %
Posiłęk nr 5: Gainer mutant mass 140g
3495 kcal: Węglowodany 470, Białko 190, Tłuszcze 100.
Podjechałem trochę ponad stan z węglami ale biorę pod uwagę, że mam duży problem z tyciem no i tu gdzie pojawia się problem to jest zawartość białka w moich posiłkach. Według tego co obliczyłem powinienem spożywać 111g białka a tutaj wychodzi 2 razy więcej, żeby zjechać niżej, musiałbym zrezygnować z gainera (chodzi o zawartość białka w nim), ale probówalem zamienić go na dodatkowy worek ryżu (żeby odbić węgle po odstawieniu gainera), ale po prostu nie jestem w stanie tego przejeść, zmuszam się, dołuje mnie to itd. Szukałem gainerów z mniejszą zawartością białka i pewnie byłbym w stanie to zrobić, ale na dany moment mam już tego mutant massa i nie chcę go zmarnować.
Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Cała dieta do kosza? Mógłbym całkowicie wywalić białko serwatkowe z rana, ale na treningi chodzę wcześnie bo tak mi czas na to pozwala(więc jakieś białko przed treningiem się przyda?). Z mięsa całkowicie nie zrezygnuje bo wiadomo, a gainer ratuje mi tutaj naprawdę życie żeby dobić zapotrzebowanie na węgle.
Jeżeli odjechałem z czymś kompletnie to proszę o zrozumienie, jestem osobą początkującą. Dziękuje i pozdrawiam.