SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta - Wielka Prośba o Pomoc!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1016

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1
A więc zaczne od samego początku. Jestem nowy na forum i witam. A więc na początku moze mały opis sytuacji. Mam 21 lat. Od kiedy pamiętam mam problemy z wagą. Obecnie mam 182cm wzrostu i waże 96kg. Waga wskazuje 35% tłuszczu w organiźmie - czyli ilości ogromne. Na siłowni nigdy nie ćwiczyłem. Odchudzałem sie już kilka razy ale zasadniczo mimo duzych spadków wagi tłuszczyk i tak w duze cześci zostawał bo prawdopodobnie przede wszystkim spadałem z wody. Odchudzałem się głównie przez drastyczne zmniejszenie kcal. Tym razem postanowiłem zrobić to mądrze i poprosić o pomoc w ułożeniu sobie diety. Do dyspozycji mam w domu rowerek więc myśle ze jest to jakieś narzędzie ćwiczeń. Nie mam możliwości ćwiczenia na siłowni więc bede musiał sie skupić głównie na ćwiczeniach w domu. Nie ukrywam że jeśli udało by mi się zrzucić ten tłuszcz to potem moze chciałbym "nadrobić" go mięśniami ale to jest daaaleka przyszłosć - narazie skupiam sie na zrzucaniu fatu. A więc moja główna prośba jest o ułożenie mi jakiejs sensownej diety uwzględniając juz gotowe produkty a nie wage biało/węglowodany/tłuszcze. Sam niestety nie potrafie tego zrobic więc jestem skazany na waszą łaske/niełaske. Pozatym mam kilka pytań - czy dobrym pomysłem jest zakupienia Thermala Pro ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1
Włąsnie doczytałem że - "NA FORUM NIE UKŁADAMY DIET" no nic.. wiec w takim razie jeśli nikt nie chce pomóc prosze o pozostanie tego tematu. Jutro od rana walcze z natłokiem informacji o odżywianiu - potem postaram się cos poukładać. A potem poproszę o ocene,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 83 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 975
Niech to szlag ... napisałem niezłe wypracowanko, żeby Tobie pomóc i zamiast "wyślij odpowiedź" nacisnąłem "wyczyść pola"

W skrócie - ćwiczenia siłowe - niezastąpione. Możesz zaopatrzyć się we własny sprzęt, ćwiczyć możesz nawet tylko ok. 30 minut dziennie, ważne, żeby mięśnie pracowały.
Z aerobów możesz zrezygnować, bo ujemny bilans kaloryczny uzyskasz poprzez dietę.
Bez liczenia kcal się nie obejdzie, ale nie musisz robić planu posiłków, tyle licz co zjadasz na co dzień i staraj się nie przekroczyć przyjętego limitu kcal, np. na początek 2500kcal na dzień.
Nie stosuj żadnych wspomagaczy, schudniesz i bez tego (jeśli zastosujesz dietę i ćwiczenia) a po co w siebie chemię wpychać.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy 2g bialka na kg masy ciala to nie za duzo?

Następny temat

CzyMasaMożeByćRownieEfektywnaNaSamejDiecie

Sztos