Zmieniony przez - Junkers95 w dniu 2020-09-08 09:30:46
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zarówno masło tradycyjne (oczywiście bez dodatkowych tłuszczów roślinnych) jak i klarowane są dobrej jakości źródłami tłuszczów. Masło klarowane sprawdza się bardzo dobrze w procesie smażenia. Z kolei tradycyjne to już kwestia kombinowania i dodawania go do różnych produktów. Ja np. na low carb lubię dodać z czosnkiem do fasolki szparagowej, itp.
Jeżeli chodzi o wspomnianą makrelę wędzoną, to jak najbardziej może stanowić ona element zdrowiej diety. Tak jak jednak pisałem, warto jednak bazować na rybach świeżych, które nie pochodzą z hodowli.
Jeżeli chodzi o wspomnianą makrelę wędzoną, to jak najbardziej może stanowić ona element zdrowiej diety. Tak jak jednak pisałem, warto jednak bazować na rybach świeżych, które nie pochodzą z hodowli.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
niby nie jest źle ale popracowałbym nad źródłami tłuszczu, bo na pierwszy rzut oka na 160g tłuszczu 100g masz nasyconych KT, nie mówię, żeby to była tragedia, ale jak tak dasz jednego dnia to w kolejnych np. postaraj się zwiększyc udział wielo i jednonienasyconych, dbaj o dostarczanie kwasów omega 3, np. kolejnego dnia daj chudsze mięso np. szynka wp, schab, kurczak, indyk i do tego awokado, olej lniany, oliwa z oliwek, migdały i inne orzechy itp. "orzeszki" ziemne staraj się używać rekreacyjnie, a nie jako stały element diety
awokado, dobra jakościowa oliwa, migdały (źródła jednonienasyconych kwasów tłuszczowych)
olej kokosowy, masło, mięso, całe jaja (źródła nasyconych i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych)
ryby morskie, siemię lniane, orzechy włoskie, brazylijskie (jako źródła kwasów polienowych)
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
awokado, dobra jakościowa oliwa, migdały (źródła jednonienasyconych kwasów tłuszczowych)
olej kokosowy, masło, mięso, całe jaja (źródła nasyconych i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych)
ryby morskie, siemię lniane, orzechy włoskie, brazylijskie (jako źródła kwasów polienowych)
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Okej zmienię stosunek tłuszczy , dać stosunek 50/50 ? Porobie zmiany i wrzucę nowa rozpiskę. W LC można dać na stałe majonez np do sałaty ?
...
Napisał(a)
Majonez oczywiście możę stanowić jedno ze źródeł tłuszczów, szczególnie w diecie niskowęglowodanowej. To na co warto zwrócić uwagę, to proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Jedząc regularnie orzechy ziemne, czy majonez dość mocno możesz zaburzyć ilość omega 3 w stosunku do omega 6. Szczególnie spożywając niewiele tłustych ryb morskich. Zdecydowanie warto uwzględnić je w diecie. Najlepiej świeże, mrożone, a dopiero później przetworzone wędzone, puszkowane, jak w Twoim przypadku.
https://potreningu.pl/articles/5594/kwasy-tluszczowe-omega-3-6-9-i-ich-znaczenie
https://potreningu.pl/articles/5594/kwasy-tluszczowe-omega-3-6-9-i-ich-znaczenie
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tutaj możesz poczytać również więcej informacji na tema tłustych ryb morskich:
https://potreningu.pl/articles/6176/czy-ryby-sa-zdrowe-ktorych-ryb-nie-jesc
https://potreningu.pl/articles/3792/ryby-jakie-ile-i-jak-czesto
Warto również pamiętać o tłustych mięsach, jak wieprzowina, czy bardzo wartościowe i ekonomiczne podroby:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Dlaczego_warto_jeść_wieprzowinę-a232.html
Ogólnie ten dzień wygląda dobrze. Warto wrzucić również kilka innych.
https://potreningu.pl/articles/6176/czy-ryby-sa-zdrowe-ktorych-ryb-nie-jesc
https://potreningu.pl/articles/3792/ryby-jakie-ile-i-jak-czesto
Warto również pamiętać o tłustych mięsach, jak wieprzowina, czy bardzo wartościowe i ekonomiczne podroby:
https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_odżywianie/Dlaczego_warto_jeść_wieprzowinę-a232.html
Ogólnie ten dzień wygląda dobrze. Warto wrzucić również kilka innych.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tak, makrela może być ale tez nie powinna stanowić stałego źródła w diecie , w ostatniej rozpisce jak wywalisz majonez a zamiast tego dasz wiecej oliwy o 5 a do posiłku 4 daj olej rzepakowy tloczony na zimno i bedzie lepiej , jesli pierwszy posiłek to jajecznica to zamiast boczku daj masło ale boczek z doskoku raz na czas też można
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Daj zwykłe bo nie jesz tego na kilogramy :)
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Junkers95Okej zaraz poprawię i podeślę , a masło zwykłe czy klarowane
które wolisz, ale napomknę tylko, że masło klarowane jest jednym z lepszych tłuszczy do smażenia
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Poprzedni temat
Niedobory mikro,makroelementów a szerokość geograficzna
Następny temat
Pierwsza dieta odchudzająca
Polecane artykuły