Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34696
Napisanych postów
24995
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282227
Każdy ma słabości w weekendy , ystal zasada 80 / 20 , zbilansuj diete i jak bedzie dieta bogata odżywczo to organizm będzie się mniej domagał jak chodzi o podjadanie . Prowadz prawidłowo deficyt ( bez głodówek ) i też będzie łatwiej szło . Jeśłi nawet w weekend pofolgujesz i przekroczysz kcal to świat się nie zawali jeśłi w sumie tygodniowej będzie finalnie deficyt
Szacuny
12
Napisanych postów
157
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6992
No właśnie tak robię, że w tygodniu deficyt, na weekend jem sporo, ale i tak chudnę, tyle że mam wrażenie, że to źle wpływa na hormony. Chudne i to widać zarówno na wadze jak i na twarzy i ciele, z wyjątkiem brzucha, nigdy tak nie miałem. Wyrzeźbilo mnie wszędzie, a na brzuchu żadnej kostki nie widać. Jeśli chodzi o badania to morfologia wszystko w normie, prolaktyna 5, estrogen 35 (widełki 11-44) testosteron w ostatnim badaniu 1100 ( wbijam w dawkach TRT bez nadzoru lekarza) może to kortyzol jest za wysoki ? Bo nigdy tak nie miałem, zawsze na redukcji mięśnie brzucha było dobrze widoczne.
34696
Napisanych postów
24995
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282227
Może ty nie masz kostki bo nie każdy ma kostkę po zejściu nisko z bF , możesz mieć płaski brzuch bez większych zarysów ( najpierw trzeba coś zbudowac żeby coś odsłonić ) rób swoje i skoro idzie to jest dobrze . Z brzucha zawsze ciężko schodzi więc głowa do góry
6301
Napisanych postów
77890
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766166
Pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu żywieniowym jak wspomniałeś w swojej pierwszej wypowiedzi. Pod względem teorii nie ma to najmniejszego sensu. Jedzenie ile się da prowadzić będzie do braku jakiejkolwiek kontroli nad ilością spożywanych kalorii. Nie będziesz więc w stanie stwierdzić tego, jak te nieznane ilości kalorii wpływają na Twoją sylwetkę. Jednego dnia możesz przekroczyć zapotrzebowanie kaloryczne organizmu o 3000 kalorii, a innego o 400 kalorii. Gdybyś jeszcze to kontrolował i wiedział ile zjadasz w perspektywie tygodnia, to można zrozumieć, ale bez tego kompletnie bez sensu.
Szacuny
12
Napisanych postów
157
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6992
A co myślicie o takim systemie: żeby utrzymać deficyt około 300 kalorii dziennie musiałbym jeść 19 tysięcy kalorii tygodniowo (2700 dziennie) moje zapotrzebowanie to około 3000 kalorii. Podzielił bym to tak, że w poniedziałek środę i piątek jem 3000 kcal. We wtorek i czwartek 1500 ( dni nie treningowe), a w sobotę i niedzielę po 3500. Ma to sens ?
3026
Napisanych postów
51841
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350716
Jeżeli w ogólnym rozrachunku będziesz na deficycie i pozwoli Ci to utrzymać go długofalowo/będziesz czuł się lepiej, niż na tradycyjnym systemie to spoko, możesz tak to sobie komplikować.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
12415
Napisanych postów
161824
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1239962
to jak nie umiesz trzymac deficytu, to tutaj rowniez nie bedziesz potrafill, bo dni bez liczenia kalorii pewnie bedziesz nadrabial z nawiazka dni głodówki. Dlaczego? Tutaj trzeba poznac mechanizm dzialania leptyny i greliny w kontekscie odchudzania. Zbyt mocne rozchwianie tych hormonow w reakcji na dni postne i dni objadania sie, moze nie sprzyjac kontroli glodu. Jednak jak wspokmina Przemek wyzej, dochodzi tutaj kwestia bechawioralna :) istnieja skrajne przypadki, gdzie rozwiazania malo standardowe beda dla nich latwoejsze do trzymania