TNIEMY CENY NA MAXA! RABATY DO -80%! SPRAWDŹ
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dieta ADMF - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1084

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 157 Wiek 35 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6992
Witam. Ta metoda zdaje się jest już stara, ale dopiero na nią trafiłem. Ma jak rozumiem polegać na tym, że jednego dnia jemy jeden posiłek zawierający 25 procent naszego zapotrzebowania kalorycznego, a następnego dowolną ilość kalorii i tak na zmianę. Zalecenia dla mnie trochę dziwne. Przykładowo piszą, żeby ten jeden posiłek zjeść w godzinach między 12 a 14. Dlaczego ? Ten punkt z nielimitowanymi kaloriami co drugi dzień, jak to się ma do tygodniowego bilansu jeśli chce schudnąć. Przecież nie mogę zjeść tyle żeby tygodniowo przekroczyć swoje zero kaloryczne. Ktoś stosował tego typu dietę ? Jakieś uwagi, spostrzeżenia ?

Zmieniony przez - qwer106 w dniu 2025-03-11 13:14:19
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12415 Napisanych postów 161824 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1239962
to jak nie umiesz trzymac deficytu, to tutaj rowniez nie bedziesz potrafill, bo dni bez liczenia kalorii pewnie bedziesz nadrabial z nawiazka dni głodówki. Dlaczego? Tutaj trzeba poznac mechanizm dzialania leptyny i greliny w kontekscie odchudzania. Zbyt mocne rozchwianie tych hormonow w reakcji na dni postne i dni objadania sie, moze nie sprzyjac kontroli glodu. Jednak jak wspokmina Przemek wyzej, dochodzi tutaj kwestia bechawioralna :) istnieja skrajne przypadki, gdzie rozwiazania malo standardowe beda dla nich latwoejsze do trzymania

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12415 Napisanych postów 161824 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1239962
Siemka
Przede wszystkim czemu interesuja Cie tak dziwne rozwiazania, jak wystarczy dobrze zbilansowana, klasyczna dieta i mozna osiagnac dowolny, bardzo dobry efekt? W moim odczuciu ten system jedzenia, bo trudno to nazwac dieta, bardzej pasowac bedzie dla osob, ktore nie sa zbyt aktywne, aby wlasnie stymulowac metabolizm poprezez naprzewmienne dni z rozna konsumpcja kalorii.

Jesli w skali tygodnia osiagniesz nadwyzke kaloryczna, lub spozycie kalorii bedzie w granicach zera kalorycznego, to logiczne jest ze ciezko bedzie schudnac na takim rozwiazaniu

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9141 Napisanych postów 83436 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705436
Daruj sobie . Zastosuj diete z odpowiednim rozkładem makro i delikatnym deficytem kalorycznym .

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 157 Wiek 35 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6992
Interesują mnie niestandardowe rozwiązania głównie dlatego, że w długim okresie nie umiem być w ciągłym deficycie nawet lekkim. Uwielbiam jeść i to w dużych ilościach i o ile okresowo potrafię jeść mało w imię celu to jako stały tryb życia będzie to u mnie prowadzić do napadów głodu co jakiś czas. Myślę, że podobny problem tyczy wielu osób.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34696 Napisanych postów 24995 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282227
Nie utrudniaj sobie :) skup się na zwykłej dicei zbilansowanej , skup się na bilansie kcal i w miare zbilansowanym makro i rób swoje . Pamiętaj że wszystkie tego typu schematy żywieniowe docelowo zawsze są nieskuteczne bo nie da się być na dziwnych schematach zbyt długo a ty masz zmienić styl życia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3026 Napisanych postów 51841 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350716
Skoro masz problem z utrzymaniem deficytu to zamiast szukać magicznych metod(choć tą bardziej można określić maskowaniem zaburzeń odżywiania, pod pretekstem "rewolucyjnej metody"), przyjrzałbym się co robisz źle.
A zakładając, że wszystko jest idealnie*, to wiem że nie zabrzmi to tak atrakcyjnie jak rewolucyjna metoda w Ameryki, ale spróbuj systemu np. 5 dni na deficycie, dwóch na bilansie zerowym.

*A po Twoim poprzednim temacie wnioskuję, że jednak nie jest, skoro -200-300kcal określasz mianem "lekkiego deficytu".

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2025-03-12 08:35:04

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A 200 kalorii to nie jest lekki deficyt ? To ile w takim razie ? Ja rozumiem, że te dziwne pseudo rewolucyjne metody są gorsze niż standardowa dieta, ale u mnie trzymanie standardowej diety kończy się tym, że po max miesiącu mam napad głodu i jem jakieś absurdalne ilości kalorii. Więc z dwojga złego szukam czegoś co będę umiał długoterminowo trzymać, nawet jeśli nie jest optymalne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3026 Napisanych postów 51841 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350716
Nie, to normalny deficyt, który większość osób jest w stanie utrzymać długofalowo, bez napadów objadania, czy innych negatywnych skutków.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Myślałem, że standard to raczej 300-500, ale ok. Chyba muszę szukać pomocy u psychologa zatem bo mi jedzenie w lekkim deficycie czy nawet zerze kalorycznym w dłuższym terminie nie wystarcza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34696 Napisanych postów 24995 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282227
Wrzuć kilka dni i ocenimy bo skoro zero czy deficyt 200 kcal pokonuje cię w dłuższym czasie to możliwe że źle komponujesz posiłki https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Powiem szczerze, że to nie chodzi chyba nawet o komponowanie posiłków bo ja potrafię być w tygodniu w deficycie i nie mam problemu. Problemy to weekendy, po całym tygodniu pracy, treningów i innych obowiązków mam ochotę odpocząć, a relaksuje się w taki sposób, że odpalam film czy czytam książkę i lubię do tych czynności zajadać.

Zmieniony przez - qwer106 w dniu 2025-03-13 13:57:56
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Carbo - warto stosować?

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny [95kg]

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły