Waga : 86.5
Wzrost : 185
Staż treningowy: 1 miesiąc siłownia + kiedys duzo piłki nożnej
Obwód pasa: 95
Obwód klaty: 99
Obwód uda: 54 (nie jestem pewny poniewaz wymiary mam w domu, a w tym momencie jestem w pracy)
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): 3 x w tyg siłownia
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : brak
Stan zdrowia: b. dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : pro star 100% whey pretein , n.o. - xplode, ZMA
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: proby zdrowego odzywiania sie
Wrażliwość na stymulanty: brak
Możliwosci finansowe: bez ograniczen
Cel/problem/opis: przyrost masy miesniowej przy jednoczesnym delikatnym pozbyciu sie tluszczyku
Kilka słow o sobie:
Witam !
Od miesiąca uczesczam na siłownie 3 x w tygodniu. W tym czasie ćwiczylem kazda czesc ciala. Efekt widoczny golym okiem, gdyz przez 4 lata wykazywalem znikoma aktywnosc fizyczna ( od czasu do czasy halowka). Zauwazylem poprawe w wygladzie barkow, bicepsow oraz klatki. Przed treningami wazylem 85 kg - w miesiac przytylem 1,5kg lecz widze ze jest to masa miesniowa, a nie tluszczyk. Dodam tylko ze jestem pracownikiem biurowym (7 h z 8 spedzam przed komputerem).
Dieta:
Śniadanie 7:30
Płatki śniadaniowe Corn Flakes + mleko 2%
2 Śniadanie 11:30
Kanapka z szynka i serem
twarog wiejski lekki lub 2 x jajko na twardo
salatka warzywna ( ala grecka z znikoma ilościa fety - salata lodowa, pomidor, ogorek zielony, ogorek kiszony, czosnek, cenula)
3 Posiłek 14:00
Banan
Jabłko
Kiwi
Jogurt ( danio waniliowy lub Twist owoce leśne)
4 Obiad 16:10
Mieso ( w zależności co zrobi dziewczyna, np. gotowana kaczka, gotowana piers z kurczaka, zrazy, gulasz, ograniczam sos do minimum, jeśli potwary sa smażone - tylko i wylacznie z uzyciem oliwy z oliwek itp.)
Mala ilosc ziemniakow lub kasza lub ryz (wymiennie co 2 dni)
Surówka z ogorkow lub papryka
5 Przed treningiem 17:30
No - Explode
trening 18:00 - 19:30
6 Po Treningu 19:45
Prostar 100% Whey Protein
7 Kolacja 20:30
2 x kawalek chleba ciemnego
1 x śledz marynowany
2 x plaster łososia lub 2 x jajko na twardo
8 Przed spaniem ok 23:30
ZMA
Wykonywałem 3 x w tygodniu ćwiczenia na kazda czesc ciała w kazdym treningu tj. rece, brzucho, nogi, barki, plecy.
Na poczatku kazdego treningu 10 minut rowerek.
Na koniec kazdego treningu 10 minut bieznia.
Tzw zakwasy wystepowaly w pierwszych dniach po siłowni. W tym momencie najprawdopodobniej organizm przyzwyczail sie do wysilku.
Pare słow od siebie:
Ogolnie ćwiczac przez miesiac widze poprawę w wydolności organizmu, podnosze wieksze cieżary (poprawa od 5 kg do 10kg na atlasach, sztanga, itp.), mniej sie mecze wykonujac prace codzienne.
Mimo iż moje ciało przechodzi metamorfoze (dla mnie widoczna) tluszczyk na brzuchu utrzymuje sie w dalszym ciagu (obwod wciaz taki sam), lecz tzw boczki stracily 2-2,5 cm co mnie cieszy.
Cel :
Rozbudowa masy miesniowej, przy delikatnym spalaniu tluszczyku z brzucha oraz bioder (bo tylko tam jest widoczny).
Pytania :
1) Czy moglibyscie mi podpowiedziec co mam zamowic ?
Dzis badz jutro chce zamowic nowa suplementacje , cena nie gra roli.
Jakie preperaty wybrac, kiedy dawkowac i w jakich ilościach?
Nie chce przybierac tluszczu ( mam mega tendencje do przybierania na wadze ) dlatego boje sie wprowadzic weglowodany.
2) Jakie ćwiczenia mam w tym momencie wprowadzic ?
Wiem ze przez 1 miesiac powinny byc cwiczenia ogolnorozwojowe ( mysle ze takie wykonywalem). Teraz nadszedl chyba czas na wykonywanie cwiczen partiami ciala.
W tym momencie to byloby chyba wszystko, jestem otwarty na wszelka krytyke oraz dobre rady :)
Pozdrawiam