RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Deficyt kcal - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1138

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 19 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 164
2 tygodnie temu zaczęłam redukcję , staram się jeść 1550 kalorii dziennie . Walczę też z zaburzeniami odżywiania i objadaniem się idzie mi coraz lepiej ale czasami dalej zdarzają się te napady na jedzenie i właśnie wczoraj takiego doświadczyłam. Na moje oko zjadłam minimum 3 tysiące kalorii przez cały dzień i czy będzie to miało duży wpływ na moją redukcję ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6398 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Jeżeli chcesz uzyskać jakąkolwiek pomoc, to sugeruję założyć nowy temat i w nim dokładnie opisać co masz na myśli pod kątem uzyskania tej pomocy. Poza tym, istotne są podstawowe informacje na temat Twojej osoby. Dietę, plan treningowy, czy też odnowienie suplementy należy dobierać pod określoną osobę. Istotny będzie Twój staż treningowy, doświadczenie, cel, to jak się odżywiałaś i trenowałaś do tej pory, itp. Zapraszam do tematu z ankietą działu:

https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 46 Wiek 17 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2621
Jak od jednego dnia diety się nie schudnie tak od jednego dnia "luzu" się nie przytyje :)
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9278 Napisanych postów 83756 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 708094
Jeden dzień dużo tutaj nie zmieni . Natomiast nie wiem nic o Tobie ale 1500 kcal to zapotrzebowanie niziutkie

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6398 Napisanych postów 78784 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 771681
Przede wszystkim sugeruję przeanalizować Twoją dietę. Głodówka zdecydowanie nie będzie odpowiednim rozwiązaniem w kształtowaniu sylwetki, czy też zdrowym odżywianiu. Jedyne do czego doprowadzi to właśnie zaburzenia odżywiania w postaci kompulsywnego objadania się, a w dłuższej perspektywie zaburzenia hormonalne, które mogą być nieodwracalne. Jeżeli ilość kalorii w diecie będzie ustalona w prawidłowy sposób, to nie będzie tego typu problemów, które opisujesz. Zapraszam do wypełnienia ankiety działu i obliczenia zapotrzebowania kcal organizmu.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 19 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 164
Mam 18 lat ważę 52 kg i mam 165 cm wzrostu no i jestem kobietą i wyszło mi że powinnam spożywać 1500 kalorii chyba że popełniłam jakiś błąd w obliczeniach .
...
Napisał(a)
Ekspert
1500 kalorii to najprawdopodobniej Twoje BMR, czyli ilość niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organów wewnętrznych. Zapraszam do dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu, opisując swoją osobę, aktywność fizyczną w szkole, pracy, na treningu, czy też w ciągu dnia. Do tego wklej obliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu z dokładnego wzoru:

https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html

https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
1

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17806 Napisanych postów 133236 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466351
jaka aktywność fizyczna, bo 1500 moze i ok jak byś nie trenowała

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Trenuje 2 razy w tygodniu siłowo dolne partie, na razie nie robię góry przez kontuzje w lewej ręce.

Zmieniony przez - Milordzik321 w dniu 2024-10-05 19:02:26
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11196 Napisanych postów 52054 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Poczekaj z redukcją aż się wyleczysz głodówka w trakcie urazu czy choroby nie ma sensu bo wydłuża ci proces leczenia a nie o to tu chodzi.
Ja bym wyliczył sobie zero i posiedział na nim aż wyzdrowiejesz
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11196 Napisanych postów 52054 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Twój organizm próbuje cię po prostu uratować przed głodem i stąd "włącza" napady objadania się... Pomyśl o tym z wdzięcznością i jak najszybciej popraw te kalorie, bo się głodzisz. Im dłużej to trwa, tym dłużej nasz organizm potem "panikuje" i powtarza takie akcje...
Swoją drogą po podanej wadze i wzroście, wątpię żebyś w ogóle potrzebowała redukcji.
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 31 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 7
A ktoś mi pomoże...168 cm wzrostu, waga 64 kg.
na siłowni od półtorej roku.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywianie - porady

Następny temat

Ilość kcal w diecie - porady

Protein drink
Polecane artykuły