SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT kabo - get big but not like a pig (spis treści str 1)

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 471671

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2235 Napisanych postów 11439 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1110912
łykam, skurcze mam sporadycznie także póki co chyba jest ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2235 Napisanych postów 11439 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1110912
polecam do poczytania:
http://tadeuszsowinski.pl/low-carb-czy-high-carb-ktora-dieta-odchudza-lepiej/
co prawda Tadeusz Sowiński jest znanym zwolennikiem HC, ale artykuł wydaje się bardzo rzetelny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1279 Napisanych postów 4924 Wiek 48 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 298504
Ostatnio gdzieś na wp czytałem, że dieta LC może skrócić życie o kilka lat...badania były robione
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2235 Napisanych postów 11439 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1110912
nawet bym się nie czytał chyba, artykuł z wp nawet poparty badaniami nie będzie dla mnie miał wartości takiej jak artykuł top dietetyki w PL
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1861 Napisanych postów 7123 Wiek 46 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 529972
Na innym portalu, artykuł również popartym badaniami, pisali że olej kokosowy to trucizna

When you have to shoot...Shoot! Don't talk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2235 Napisanych postów 11439 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1110912
to dobrze że ostatnio przestałem jeść kokosowy , co prawda było to dlatego, że mi się w makro nie mieści, ale może dzięki temu się nie otrułem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1861 Napisanych postów 7123 Wiek 46 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 529972
Również ja zarzuciłem, choć otwarcie się do tego nie przyznam

When you have to shoot...Shoot! Don't talk

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1279 Napisanych postów 4924 Wiek 48 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 298504
_Szajba_
Na innym portalu, artykuł również popartym badaniami, pisali że olej kokosowy to trucizna


Czyli dobrze, że nigdy nie stosowałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kabo9 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2235 Napisanych postów 11439 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1110912
zdania jak zwykle będą podzielone, ale podobno truciznę czyni dopiero dawka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 648 Napisanych postów 15855 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 256574
kabo9
polecam do poczytania:
http://tadeuszsowinski.pl/low-carb-czy-high-carb-ktora-dieta-odchudza-lepiej/
co prawda Tadeusz Sowiński jest znanym zwolennikiem HC, ale artykuł wydaje się bardzo rzetelny


czytałem już mnóstwo badań i wniosek nasuwa się jeden : to jakość produktu ma znaczenie a niekoniecznie to jakim jest makroskładnikiem (tłuszcz/węgle)
bo można i przytyć na złym tłuszczu jak i złych węglach i na tym i na tym czuć się źle i ociężale
proste przykłady :
ryż biały vs komosa ryżowa czy nawet ryż naturalny
banan vs maliny
pszenny chleb tostowy vs batat

kiełbasa byle jakiej jakości vs owoce morza
pakowany boczek vs jaja

wszystko rozchodzi się o regulacje poziomu cukru we krwi poprzez jakość produktu
im większe huśtawki cukru - tym gorzej utrzymać dany model żywienia. Wiele osób decyduje się na model białko-tłuszcz bo tu już na starcie wyklucza większość węglowodanów i nie doprowadza do tych huśtawek, co nie znaczy, że taki model będzie mieć stale, gdy już tkanka tłuszczowa znacząco się zredukuje.
I teraz zależy od osoby : jak jest otyła i będzie zjadała złej jakości węglowodany bo niby tylko makro się liczy, to będzie jej bardzo ciężko utrzymać się w ryzach diety
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Luty-Konkurs Sportowa Sylwetka-Gwid

Następny temat

Najoszczędniejszy spsób na podtrzymanie efektów?