SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2022 rokiem triathlonu? Nowe wyzwanie by Bzyk

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2906071

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
01.02.17

Trening
Push + brzuch:

1. Wyciskanie żołnierskiej - 8x47,5kg; 8x50kg; 8x52,5kg, 5x55kg; 7x57,5kg
2. Wyciskanie sztangielek na skosie górnym z gumą - 10x25kg; 10x25kg; 10x25kg; 10x25kg;
3. Dipsy z obciążeniem - 12x20kg; 12x20kg; 12x20kg
4. Snatch High Pull - 10x60kg; 10x60kg; 10x60kg; 10x60kg;
5. Wyciskanie sztangi poziomo - 10x70kg; 10x70kg; 10x70kg tempo 32x0
6. Wyciskanie francuskie - 10x35kg; 10x35kg; 10x35kg tempo 30x0

7. Allachy - 4x MAX
8. Spięcia na maszynie - 4x MAX







W wyciskaniu żołnierskim poległem i nie udało się zrobić pełnej ostatniej serii. Więc jeśli jeszcze będę powtarzał ten trening, to 2,5kg w dół w każdej serii. Natomiast we wszystkich następnych ćwiczeniach +2,5kg. Ewidentnie siła mi bardziej idzie w górę przy pull’u i nogach, niż przy pushu. Za to dzięki chyba Grenade 50 Calibre, diecie bogatej w węgle i pozostałym tematom ogromna pompa, że miałem problem ze ściągnięciem bluzy przez głowę.


Dieta - HC:
TRENING - bezpośrednio po 35g Grenade Hydra6, 50g daktyli
1. Omlet: 1 jajko, 4 białek jaj, 15g wpc, 100g jabłka, marchewka, 85g mixu płatków jaglanych/mąki z cieciorki
2. 175g piersi, 85g kaszy gryczanej, 5g oliwy z oliwek, warzywa
3. 175g piersi, 85g kaszy jaglanejj, 5g oliwy z oliwek, warzywa
4. Gofry: 2 jajka, 50g mąki ryżowej, 115g twarogu
5. Kanaśki: 100g chleba razowego, 40g sera Piórko, 100g szynki konserwowej/polędwicy sopockiej
6. 50g wpc, 75g wafli kukurydzianych, 10g masła migdałoweg





Suplementacja:
Grenade 50 Calibre - porcja przed treningiem
Grenade Engage - porcja po treningu
Grenade Hydra 6 - 35g po treningu
Grenade Defend - porcja w czasie treningu



Check formy po treningu. Aktualna waga 82,7kg.





No i przyszły mi Metcony. Leżą na stopie igła, a i wizualnie też gitarka
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11362 Napisanych postów 72631 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 957956
no na real foto wyglądają sporo lepiej niż na tym co wrzucałeś wcześniej z neta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Na żywo dobre oczoyeby . Dzisiaj robię nogi, więc w Powerliftach, ale jutro już pośmigam na siłce!

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 1402 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18065
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
No coś tam się dzieje, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia . Już pisałem do Adama, że trzeba chyba coś kalorie podkręcić, ale to i tak dopiero pod Debiutach, bo przez najbliższy tydzień na bank będą wysoko hehe.


02.02.17

Trening
Nogi + łydka:

1. Przysiad tylni - 6x135kg; 6x140kg; 6x145kg; 6x150kg; 6x155kg; 5x160kg
2. Fronty - 10x75kg; 10x80kg; 10x85kg; 10x90kg
3. Przysiad bułgarski - 12x27,5kg; 12x27,5kg; 12x27,5kg; 12x27,5kg ciężar sztangielki w dłoni
4. Martwy ciąg na prostych nogach ze sztangą - 12x90kg; 12x92,5kg; 10x95kg; 10x95kg

5. Wspięcia stojąc - 4x MAX
6. Wspięcia siedząc - 4x MAX










Jako, że to ostatni taki trening, więc zrobiłem znacznie większą progresję niż zgodnie z planem. Ostatnio w 6. serii poszło 6x145kg, dzisiaj natomiast 6x155kg i potem 5x160kg. Odpuściłem szóste powtórzenie, bo czułem że nie dam rady, a nie byłem pewny asekuracji.
Fronty zrobiłem dzisiaj z paskami i w sumie nie wiem czy lepiej czy nie. I nie wiem czy się dalej garbie w piersiowym, bo nie miał mnie kto nagrać. Progres 7,5kg w ostatniej serii.
W MC też delikatnie w górę.


Dieta - HC:
1. Omlet: 1 jajko, 4 białka jaj, 65g twarogu, 80g mixu mąki z cieciorki/płatków ryżowych, 100g jabłka
TRENING - bezpośrednio po 35g Grenade Hydra6, 50g daktyli
2. 175g piersi, 85g kaszy gryczanej, 10g nerkowców, warzywa
3. 175g piersi, 75g ryżu, 10g nerkowców, warzywa
4. Omlet: 2 jajka, 3 białka jaj, 40g mąki ryżowek, 100g jabłka, 15g wpc
5. Bigos: 175g piersi, 50g wafli ryżowych, 5g masła klarowanego, warzywa
6. Budyń: 45g skrobi ziemniaczanej, 30g wafli ryżowych, 45g wpc, 10g masła migdałowego





Suplementacja:
Grenade 50 calibre - porcja przed treningiem
Grenade Hydra 6 - 35g po treningu
Grenade Engage - porcja po treningu
Grenade Defend - porcja w czasie treningu


Dzisiaj też poszła ostatnia porcja 50 Calibre, więc jutro będzie trzeba coś pokombinować.
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Mój ulubiony posiłek ostatnimi czasy.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111352
w ciąży jesteś?

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ale przecież tu wszystko pasuje

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 857 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 112304
Dzieliłeś się już przepisem na bigos? Jak tak to mógłbyś przypomnieć? :) Trzeba sprobować skoro polecasz

Osc.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
A nie pamiętam czy pisałem, ale już spieszę z przepisem

Na maśle klarowanym podsmażam cebulę oraz posolone pieczarki. Potem dodajemy wybrane mięso. Robię albo z wcześniej usmażonym kurczakiem albo mielonym mięsem z indyka, wieprzowym lub wołowym. Jak się całość podsmaży dodajemy kapustę kiszoną i dalej smażymy. Potem zalewamy całość passatą pomidorową i dodajemy przyprawy. U mnie to jest papryka słodka w dużej ilości, żeby zagęścić passatę, chilli, czosnek oraz zioła prowansalskie. Mieszkamy i chwilę smażymy aż się całość przegryzie. Posiłek mega objętościowy.
1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

SFD TEAM - Marta Kwiatkowska - Olympia Prague - MPJiW

Następny temat

Ania Kapusta sezon 2016

Wiecej