SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Luko- Lafay i bieganie

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20299

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 242 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 6246
DNT-15.06

Dzień bez treningu, wieczorem pojechałem potrenować wymyki i rozruszać zakwasy. Na 15 prób tylko 2 udane. Potem 60 minut rozciągania:)

Miska:
1. Jajko sadzone z kalafiorem+ burak i olej lniany+zioła
2. Placki ziemniaczano-cukiniowe+ twaróg z czosnkiem i ostra papryczka
3. Szynka ze słoika+ pomidor, cebula i oliwa z oliwek


B-164.T-178.W-100= ok.2600kcal


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 942 Napisanych postów 8594 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 293569
Mmmmmmmmmmmmmmmmm...
Zjadłbym wszystko w jednym daniu!
2

"Nie znam się na BF. Najważniejsze by klata była większa od brzucha, bary szersze od talii, a najlepiej szersze od wrót stodoły, by kable były na przedramionach i ramionach, nogi jak dwa betonowe słupy i tyle." (Orzegów)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 242 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 6246
Sobota 16.06


Musiałem zrobić zapasy na cały tydzień dla siebie i taty który wpadł z angli. Zrobiłem wędzonki , sloninę (11cm gruba) w papryce i ser gouda z 16l mleka.

Miska:
1. Kaszanka z cukinia i rzodkiewką
2. Schabowy×2 z ziemniakami i kalafiorem
3. Cydr i piwko z wysp:)

B-110.T-72.W-200=2400kcal





3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9782 Napisanych postów 17207 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 574853
Wow, ale bym pojadła takich specyfików własnej roboty
Jak się robi ser?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 242 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 6246
Niedziela 17.06

Rower 62 km spokojnym tempem zwiedziłem Baranów i okolice gdzie ma powstać CPK, Żyrardów, Radziejowice i powrót do domu.

Potem pizza z ogniska z rodzinką, tego dnia nie liczyłem kcal :)








Zmieniony przez - Lukoluko w dniu 2018-06-18 11:38:14
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 242 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 6246
@Viki przepis na ser zółty:D

1. Krowie mleko najlepiej z porannego udoju jeszcze ciepłe o temp.30-32°C
2. Podpuszczka ( do kupienia w necie) ja polecam w płynie, dawkowanie w zależności od producenta tak żeby skrzep wytworzył się w 30-60 min
3. Pocięcie skrzepu na kawałki ok 1.5 cm, czekamy 15min aż skrzep opadnie.
4. Odlewamy 1/3 serwatki i dolewamy wody o temp.ok 80°C żeby podgrzać skrzep do 33°C, zostawiamy na 15 mninut
5. Odlewamy serwatkę do poziomu skrzepu i znowu dodajemy wody o temp.80°C aby podgrzać skrzep do 37°C i tą temp utrzymujemy przez 15 minut, zostawiamy na 15min
6. Przekładamy ostrożnie skrzep do formy , czekamy jak odcieknie i prasujemy 15 min pod obciążeniem 5kg ( może być kamień lub ociążenie od sztangi.
7. Przekładamy ostrożnie ser na drugą
Stronę i prasujemy pod obciążeniem 10-20kg przez 14-24 h
8. Przygotowywujemy roztwór 4częsci wody +1część soli i w takiej solance moczymy ser przez 12-16 h
9. Suszymy, wrzucamy do piwnicy. Przez pierwszy miesiac sprawdzamy ser co 2-3 dni, przemywamy winem jak coś się pojawi:D i czekamy im dłużej tym lepiej. To najtudniejsza część przepisu bo ser u mnie zostaje zkonsumowany średnio po 3 tygodniach, rekordzista dotrwał do 3 miesięcy

Jest to przepis uproszczony ale jak będziesz chciała zrobić ser to rozpiszę Ci wszystko razem z moimi patentami:)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 942 Napisanych postów 8594 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 293569
Smakowicie to wygląda i pewnie jest jeszcze smaczniejsze!!

"Nie znam się na BF. Najważniejsze by klata była większa od brzucha, bary szersze od talii, a najlepiej szersze od wrót stodoły, by kable były na przedramionach i ramionach, nogi jak dwa betonowe słupy i tyle." (Orzegów)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9782 Napisanych postów 17207 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 574853
Luko najpierw musiałabym kupić krowę
I ta pizza z ogniska, aż żal zaglądac do Twojego dziennika, zazdroszczę takiego jedzonka.
O ser pytałam z ciekawości, bo nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił, nawet u babci w dzieciństwie. Twaróg owszem, babcia robiła, ale takiego ser nigdy, ciekawe jak smakuje. Szkoda tylko, że trzeba tyle czekać.
Jak będę kiedyś w okolicy to wpadnę z wizytą na degustacje
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

IHS Test nr 5: Z High Kick 2.0 wg kabo9

nutloveb