Czytam (a przy okazji wzdycham i podziwiam

Jutro idę wykupić karnet na siłownię, taką typową osiedlową siłownię, jeszcze nie wiem, ile jest tam i jak ciekawego sprzętu, ale podstawy dla początkującej osoby na pewno się znajdą.
Jestem w stanie ćwiczyć 3/4 razy w tygodniu, bo muszę godzić sport z pracą i studiami.

Jeszcze o celu: tak, jak wspominałam wyżej, chciałabym się zredukować, poprawić jakość sylwetki, ogólny wygląd, ale także marzy mi się zbudować trochę siły, jakiegoś maluutkiego zarysu mięśni, i zawsze chciałam być taka rozciągnięta, żeby robić szpagaty i inne cuda.

Foty pojawią się w najbliższym czasie, aczkolwiek nie będą najlepszej jakości, gdyż po pierwsze, nie ma się czym chwalić, po drugie, mam do dyspozycji tylko aparat w telefonie.

ANKIETA
Waga : ?? (nie mam wagi, wolę nie wiedzieć

Wzrost : ok. 168 cm
Obwód w biuście(1) : 98
Obwód pod biustem : 75
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 74
Obwód na wysokości pępka : 85
Obwód bioder (3): 96
Obwód uda w najszerszym miejscu: 59
Obwód łydki : 34
W którym miejscu najszybciej tyjesz : talia, biodra, uda, biust
W którym miejscu najszybciej chudniesz : biust, biodra, talia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często) we wstępie wyżej
Co lubisz jeść na śniadanie: mleko z musli (robię sama), jajecznica, kasza jaglana z mlekiem, owsianka
Co lubisz jeść na obiad : indyk/wołowina z kaszą gryczaną/ziemniakami, jakaś surówka
Co jako przekąskę : serek wiejski, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Co jako deser : czekolada
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia: bardzo dobry :)
czy regularnie miesiączkujesz: nie
czy bierzesz tabletki hormonalne: tak
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: j/w
czy rodziłaś: nie
Preferowane formy aktywności fizycznej : okazyjnie nordic-walking i rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety : trochę głodówki (3 miesiące, -10 kg, z 63 do 53) ok. 2 lata temu
Jutro planuję iść na siłownię i chciałabym, żebyście doradziły mi, jaki trening mam zabrać ze sobą i wykonać, tak póki co rozgrzewkowo (co może być istotne, nie mam stwierdzonych wad postawy).

Zmieniony przez - ajajze w dniu 2014-12-03 15:20:13