SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy te pieczywo z biedronki jest ok?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8198

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 157 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4592
Jakieś 4 razy w tygodniu zdarza mi się zjeść bułkę czosnkowa lub zwykle bułki z biedronki. Jest to dla mnie dobre źródło kalorii i węgli (jestem na masie). Czasami kupie 5 bułek i z uśmiechem na twarzy moge dodać +1000kcal, 180 węgli i 30g białka do bilansu dziennego. Czy pieczywo z biedronki jest ok, czy powinienem bardziej unikać tego typu produktów.
Poniżej zdjęcia :





Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1431
Wiadomo, że przy takiej ilości nie ma się co przejmować, ale skoro auto tematu zjada ich więcej, myślę, że warto wybrać pieczywo z jakiejś sprawdzonej piekarni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2975 Napisanych postów 51587 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 348250
A jesz te bułki same, czy coś do nich dodajesz?
Jeżeli posiłek jest odpowiednio zbilansowany, to śmiało możesz wrzucać to pieczywo, acz jeżeli chodzi o bagietki czosnkowe, to raczej lepszą opcją będzie zrobienie ich samodzielnie - wtedy masz pewność ile masła wliczyć do bilansu.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8500 Napisanych postów 81772 Wiek 47 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 691745
Osobiście białego pieczywa nie traktowałbym jako stałego elementu diety .Istnieją wyraźne dowody na to, że regularna konsumpcja białego pieczywa może być czynnikiem zwiększającym ryzyko rozwoju nadwagi i otyłości oraz, że eliminacja białego pieczywa z diety – wspomaga odchudzanie. W przypadku pieczywa otrzymywanego z mąki z pełnego przemiału sytuacja wygląda odmiennie. Zwiększone jego spożycie nie koreluje ze wzrostem ryzyka przyrostu tkanki tłuszczowej, a eliminacja niekoniecznie wspomaga odchudzanie. Warto o tych faktach pamiętać, bo ostatnio bywają one bagatelizowane. Osobiście jem pieczywo, kupuje w zaprzyjaźnionej piekarni i są to bułki żytnie. Zazwyczaj kupuje kilkadziesiąt sztuk i zamrażam. Jak wchodzę do piekarni to pani już wie że ma wszystkie bułki pakować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5703 Napisanych postów 73096 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 736591
Wybór pieczywa stanowi problem chyba dla większości osób, które chcą poprawić swoje nawyki żywieniowe, sylwetkę, a przede wszystkim zdrowie. Osoby, szczególnie niedoświadczone eliminują pieczywo że swojej diety nie zdając sobie sprawy z tego, że wcale nie jest to konieczne. Jeżeli już chcemy wrzucić pieczywo jako źródło węglowodanów, to warto aby było ono dobrej jakości. Niestety wklejone przez Ciebie to zwykłe pieczywo pszenne najgorsze z dostępnych. Polecam bazować na pełnoziarnistym, pumpernikiel, żytnie, razowe, orkiszowe, graham. Tutaj możesz poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/5424/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2975 Napisanych postów 51587 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 348250
Chyba musimy w gronie moderatorskim ustalić na prv jedną wersję - Czy jesteśmy tradycyjni, czy nowocześni.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Usunięty przez flex1976 za pkt 1 regulaminu
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8500 Napisanych postów 81772 Wiek 47 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 691745
...
Napisał(a)
Usunięty przez Koniu151 za pkt 1 regulaminu
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2975 Napisanych postów 51587 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 348250

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 157 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4592
Bułki jem suche, może to się wydaje dziwne ale lubię sobie przegryźć tak samą bułkę :D. Jeśli moge to smaruje bułki serkiem wiejskim, albo dodaje żółty ser
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8500 Napisanych postów 81772 Wiek 47 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 691745
Na samych bułkach to Ty formy nie zrobisz .
Tutaj możesz przeczytać o podstawach:
https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html 
Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal
https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie.
Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2
https://www.sfd.pl/temat315296  - Dieta - ułóż sam/a
https://www.sfd.pl/temat398329  - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach)
https://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17409 Napisanych postów 130902 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1454757
bułka dziennie ok, 5 bułek dla mnie już przesada, są lepsze źródła węgli których mozesz użyć.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 726
Najlepiej samemu zrobić prosty chlebek razowy/pełnoziarnisty. Prócz oczekiwania na zakwas to robota na 20 minut plus wypiek. A można dodawać do porzygu dodatków plus masz pewny BTW. Niestety zauważyłem u siebie, że kilka dni po wypieku takim bochenkiem można cegłę zastąpić , dlatego trzeba celować w szybką konsumpcję lub ilość konsumentów.

Osobiście z Biedry bardzo chleb tej marki, ale ku*as znów podrożał.





Zmieniony przez - wolfram1991 w dniu 2019-07-04 20:04:52
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cheat meal

Sztos