SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy takie posiłki mogą być?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 893

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 419 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4013
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 34 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 414
Błyskawiczna wołowina z warzywami i ryżem - po treningu jak najbardziej tak, bardzo dobry posiłek, jakby zamiast wołowiny byłą pierś z kurczaka to po prostu bajka :)

Pierś z kurczaka w sosie bolognese - też dobry, ale raczej przed treningiem

Wołowina z ziemniakami w mundurkach i surówką - nie, bo nie ma węglowodanów

Jaja sadzone z ziemniakami i mizerią - na pewno nie

Naleśniki z nadzieniem serowo-bananowym - to raczej też nie

Specem nie jestem, ale coś tam już wiem, dlatego chętnie pomogę :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24732
Skończ pisać do ludzi bo głupoty jakich mało wypisałeś. Wszystkie w/w dania lepiej lub bardziej nadają się na posiłek zarówno przed jak i po treningowy. W zaleznosci od preferencji zwiększ porcję miesa/nadzienia/jajek lub zródła węgli tak aby bilans stykał.
Jedynie te naleśniki, prawdziwy mężczyzna nie naje się naleśnikami więc będzie ssanie na treningu :)

Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-04-15 15:16:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 896 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 36654
The Crixus
Błyskawiczna wołowina z warzywami i ryżem - po treningu jak najbardziej tak, bardzo dobry posiłek, jakby zamiast wołowiny byłą pierś z kurczaka to po prostu bajka :)

Pierś z kurczaka w sosie bolognese - też dobry, ale raczej przed treningiem

Wołowina z ziemniakami w mundurkach i surówką - nie, bo nie ma węglowodanów

Jaja sadzone z ziemniakami i mizerią - na pewno nie

Naleśniki z nadzieniem serowo-bananowym - to raczej też nie

o qrwa... Jak wyżej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 34 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 414
To może rozjaśnię o co mi chodziło:

Błyskawiczna wołowina z warzywami i ryżem - dla mnie najlepszy z tych wszystkich propozycji i tutaj chyba wszyscy się zgodzą, dużo wartościowego białka pochodzenia zwierzęcego i złożonych węglowodanów, a także posiłek zawierający tłuszcze nasycone z oliwi z oliwek, które wpływają na przyswajanie wartości odżywczych z posiłku, ogólnie bardzo smaczne danie. Jeżeli ktoś ma pieniądze może kupować wołowinę, jeżeli pieniędzy nie ma ekonomiczniej będzie zakupić kurczaka. Stosować można przed, jak i po treningu.

Pierś z kurczaka w sosie bolognese - drugi najlepszy z tych wszystkich propozycji, wartościowo bardzo podobny do dania powyższego. Stosować można przed, jak i po treningu.

Wołowina z ziemniakami w mundurkach i surówką - dobre białko pochodzenia zwierzęcego, węglowodany proste z owoców i warzyw oraz tłuszcze nasycone z oliwi z oliwek. A gdzie dwaj geniusze są węglowodany złożone? W ziemniakach jest skrobia i... zresztą poczytajcie sobie o tym na tym forum, bo dużo się o tym pisało. Ziemniaki są dla osób, którzy nie mają większego wpływu na to co jedzą, np. na obiad. Oczywiście raz w tygodniu można je zjeść, ale nie żeby specjalnie je po treningu gotować.. lepiej wybrać tutaj ryż, makaron czy płatki owsiane. Jaki zawodowy kulturysta ma ziemniaki w swojej diecie??

Jaja sadzone z ziemniakami i mizerią - praktycznie to co wyżej. Białko z jajek ze wszystkich produktów naturalnych pod względem przyswajalności ma najwyższy współczynnik przyswajalności (chyba 100/100), ale to gotowane jajo, a nie sadzone.

Naleśniki z nadzieniem serowo-bananowym - zgadza się, że całkiem dobry posiłek, ale bardzo mało złożonych węglowodanów.

Ja tak ogólnikowo na szybko pisałem, więc Vaadeer, jeżeli się na tym znasz to mogłeś to bardziej szczegółowo wyjaśnić, a nie mnie hejtować :) Hepcio nie jestem głupi i wiem, że prawie we wszystkim są węglowodany, ale chodziło mi o węgle złożone, więc jeżeli pomimo młodego wieku się na tym znasz to też mogłeś to lepiej rozjaśnić, a nie tylko posty sobie nabijasz :) Zresztą w podpisie mam napisane, że nie jestem specem.

Pozdrawiam

Specem nie jestem, ale coś tam już wiem, dlatego chętnie pomogę :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dietka na mase do oceny

Następny temat

Masować czy Redukować? zdjęcia - proszę o pomoc

WHEY premium