Szacuny
1
Napisanych postów
116
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
622
Witam caly czas cwicze i chcac jak najlepiej radzic sobie jak najlepiej z zakwaszeniem kupilem sokowirowke zeby robic soki warzywne. Leci wszystko marchew buraki szpinak ogolnie wsztsko mieszam i pije. Dalem za nia 5 baniek zelmera ale co sie okazuje czytam ostatnio na necie ze te soki z sokowirowki sa bezwartosciowe. Wiec co na marne wydalem 500 zlotych ???
Soki z sokowirowki faktycznie nie maja zadnych wartosci odzywczych ani alkalizujacych ?? Prosze o odpowiedz.
Z gory Wielkie Dzieki :)
Szacuny
1
Napisanych postów
116
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
622
no wlasnie chodzi mi o te odpady z warzyw ktore sa odzielane pisza na necie ze sokowirowka nie ma prawie wogole wartosci odzywczych z porownaniu do np wyciskarek jak to jest ? jak myslicie ?
Nie mam czasu robic surowek itp latwiej mi jest wszystko przepuscic i wypic niz sie bawic z gotowanie burakow czy robieniem sosu szpinakowego bo sam jest ciezki do zjedzenia
Szacuny
1
Napisanych postów
116
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
622
no ale badz co badz sa chyba lepsze niz to dziadostwo ze sklepu choc chcialbym wiedziec czy te soki faktycznie tak duzo traca na oddzielaniu miazszu od soku
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
no wlasnie chodzi mi o te odpady z warzyw ktore sa odzielane pisza na necie ze sokowirowka nie ma prawie wogole wartosci odzywczych z porownaniu do np wyciskarek jak to jest ? jak myslicie ?
Nie mam czasu robic surowek itp latwiej mi jest wszystko przepuscic i wypic niz sie bawic z gotowanie burakow czy robieniem sosu szpinakowego bo sam jest ciezki do zjedzenia
Sok z pewnością jest mniej zasoby w składniki odżywcze, jak cały owoc/warzywo i jeśli uważasz, że sokami zastąpisz spożycie warzyw w diecie - no to niestety nie jest to dobra droga.
"Nie masz czasu" bo Ci się nie chce....taka prawda.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
1
Napisanych postów
116
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
622
Skerx nie chodzi mi o wszystkie warzywa mam na mysli te ciezkostrawne lub o ciezkim smaku np marchew burak seler czy szpinak tylko z tego robie soki zmieszane lepiej mi podchodza reszte jem normalnie w calosci chodzi mi tylko o to cz y w takich sokach cos wgle jest chodzi mi glownie o to czy dalej pozostaja te watrzywa zasadowe alkalizujace bo mam zakwaszony organizm i czy witaminy typu A marchew K szpinak i ogolnie reszta w jakims stopniu pozostaje w takim soczku. Prosze o odpowiedz. Za pomoc przyznam sogi. Z gory dzieki