Poniedziałek - Klata + biceps(ok. 20 serii klata + 16 biceps)
Środa - Plecy + triceps(16 serii plecy + 16 serii triceps)
Piątek - Nogi + barki(ok. 12-15serii nogi + 16 serii barki)
I teraz pytania:
1. Czy dieta jest ok? Wiem, że jest trochę za dużo białka, ale dość znaczne ilości białka dostarczam w posiłkach typu ryż czy płatki.
2. Niektórzy tu na forum pisali, że lepszym treningiem byłby dla mnie FBW, ale problem w tym, że na siłownie chodzę z ziomeczkiem, ziomeczek robi dokładnie te same partie, ćwiczenia itd. w tym samym dniu co ja i łatwiej mi to wszystko ogarnąć, wiem co robić i jak to robić prawidłowo, chciałbym przy tym zostać jednak. Ujdzie?
3. Czy wszystko robię prawidłowo, tzn. 1kg na miesiąc i jeżeli waga stoi +100kcal? Jeszcze jakieś wskazówki co do tego?
4. Jest jakiś sposób, aby sprawdzić czy przybierane kilogramy to mięśnie czy tłuszcz? Może obwód w pasie? Pytanie jak go mierzyć? Rano/wieczorem? Nieco zgarbiony czy wyprostowany? itd.
5. Dietę stosuję CODZIENNIE taką samą(wiadomo czasem są jakieś odstępy typu zjem dodatkowe 200kcal, czy zamiast czegoś zjem co innego) - czy to czemuś przeszkadza? Układ diety również dokładnie taki sam. Nieważne czy dzień treningowy czy nietreningowy. Mi ten układ i dieta pasuje, żeby stosować codziennie - więc czy taki sposób szkodzi mojemu zdrowiu? Zły pomysł? Może w DN nie powinno się jeść tak dużo?
6. Tutaj może głupie pytanie - czy ektomorfikiem jest się do końca życia? Tzn. jeżeli coś w moim "pakowaniu" mi nie wyjdzie i złapie za dużo tłuszczu, to i tak łatwo ten tłuszcz zgubie? O ile jestem ekto xd
Z góry dziękuję za odpowiedzi i jeżeli jeszcze jakieś pytania wpadną mi do głowy to będę pytał :)