...
Napisał(a)
Do czego dodajecie czosnek? Zeby uzyskac w pełni właściwości w czosnku trzeba go jeść w formie nieprzetworzonej. Ja dodaje czosnek do masła i jest pyszne masełko czosnkowe ale ile można tego jeść. Szukam alternatyw. Moze czosnek w tabletkach?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ja osobiście czosnek suszony dodaję praktycznie do wszystkich dań "złożonych" plus zawsze do marynat czy mięs, które trochę leżą w przyprawach zanim je przyrządzę to czosnek świeży, do tego zawsze leci do awokado. Czosnek taki w tabletkach w teorii nie powinien odbiegać właściwościami od takiego naturalnego - plusem jest to że nie śmierdzisz czosnkiem, ale przy regularnym stosowaniu czuć go w pocie (sprawdzone), jednak ja przy stosowaniu takiego w kapsułkach zawsze miałem okrutną zgagę, szukałem długo od czego to, a przeszło dopiero po odstawieniu tych kapsułek
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
ja dodam od siebie, że właśnie od czosnku w kapsach również miałem zgagę jak swego czasu stosowałem, aktualnie jest to jedna z moich ulubionych przypraw, której używam w głównej mierze jako dodatek do mięsa. Oczywiście stężenie nie będzie takie jak w kapsułkach, ale mając do wyboru zgagę każdego dnia raczej wybór jest prosty
...
Napisał(a)
Spożywam czosnek swansona dwie kapsułki dziennie i jest super ,wcześniej miałem innej firmy i zgagę a teraz nic więc nie wiem czym to spowodowane , natomiast jak chodzi o surowy czosnek to dodaje sporadycznie do mięs . Spaghetti itp , częściej idzie sproszkowany jako przyprawa . Ogólnie czosnek z tego co czytałem traci sporo właściwości po obróbce termicznej ale sam osobiście staram się nie jadac surowego bo często miewałem bóle brzucha po surowym czosnku . Nadrabiam cebuli za to bo zjadam jedna mała cebule każdego dnia
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Czosnek używam jako dodatek smakowy, a nie licząc na jego prozdrowotne właściwości. Używam w zasadzie do każdej potrawy wytrawnej: mięsa, ryby, sałatki, surówki, omlety, masła, itp. Stosuje świeży, jak i suszony granulat.
W sytuacji, gdyby zależało mi bardziej na właściwościach prozdrowotnych alicyny i alkiny, raczej bym zastosował ekstrakt standaryzowany w wysokiej dawce.
https://www.sfd.pl/[art]_Czy_warto_jeść_czosnek_-t372987.html
https://sklep.sfd.pl/Olimp_Garlicin-opis1404.html
W sytuacji, gdyby zależało mi bardziej na właściwościach prozdrowotnych alicyny i alkiny, raczej bym zastosował ekstrakt standaryzowany w wysokiej dawce.
https://www.sfd.pl/[art]_Czy_warto_jeść_czosnek_-t372987.html
https://sklep.sfd.pl/Olimp_Garlicin-opis1404.html
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły