Dosc op*****lania sie, czas w koncu zaczac startowac.
Najblizsze zawody 18 maja w starogardzie gdanskim, federacja wbbf, formy na bank nie bedziee ale chec pokazania sie/zobaczenia calej imprezy etc jest duza (moje 1 zawody, nawet jako kibic nie bylem na zadnych)
Moja historia, jezeli to cie nie interesuje to smialo przewin w dol bo jest troche czytania.
w maju 2005 lata temu zostalem pobity (raczej skatowny...).
Forma z 2004 gdy mialem 18 lat

Obudzilem sie po 1.5 miesiecznej spiaczce, nie mogac mowic, ledwo ruszajac rekoma, nie mowiac juz o chodzeniu.
Przez pierwsze dwa lata przechodzilem pieklo (szpitale, wozek, bol psychiczny i fizyczny itd) , a o od lutego 2007 ostro sie wzialem za siebie i obecnie czuje ze jestem blizej niz dalej, ale nadal bardzo duzo mi brakuje do w pelni zdrowego czlowieka :C
Przemiana w pol roku, z ~115 kg smalcu na ~80 kg normalnego czlowieka

Co jeszcze ?
Mowie cichutko/niewyraznie/wolno ale da sie mnie zrozumiec.
Rozmawiajac ze mna, czujesz ze rozmawiasz z kims chorym, "nie halo"
W domu jestem 100% samodzielny, poza roznie.
Mam super blizne na brzuchu :) po wycieciu jednej nerki.

Miewan pare razy dziennie (10-15 min, czasem 30 min) drgawki neurologiczne (taka mini epilepsja, jestem przytomny ale wylaczaja mnie z zycia prawie w calosci)
Biore benzodiazepine (tranxene)
w skrocie tak wyglada moja droga na silke
Dobra, lecimy z tym koksem.
Wiekszosc moich trudnosci/defektow bedzie mozna obejrzec na filmikach, dziennik bede sie staral aktualizowac czesto.
Dieta
opiera sie glownie na watrobce (1 kg dziennie), 3-7 posilkow. 200-250 B/100 T/okolo 100 WW (glownie okolotreningowo)
Dlaczego ? ekonomicznie, zyje z zasilku (400 zl) + pomocy rodziny wiec na diete przeznaczam max 200 zl.
Trening
min 5 x w tyg split (klata/bic, barki/nogi, plecy/tric, nie przykladam duzej uwagi do ciezarow, cwicze aby sie zajechac) + zawsze interwaly po silowce, zazwyczaj 40 m (teraz bede krecil jeszcze dodatkowe 40 min w domu w formie aero)
3 x w tyg jezdze z przyjacielem na silke a 2 x bede biegal sam (2km w jedna strone cmentarzem, zajmuje mi to kolo 1 h)
Suplementacja
brak
Wypiska z soboty
Barki/nogi/40 m interwalow na rowerku
wyciskanie na maszynie 4x
odwrotny butterfly 4x
unoszenie bok/przod (robione jedno po drugim) po 4 serie, ciezar 9 kg
szrugsy 4x27 kg
hackprzysiady na maszynie 4x (bodaj 40 kg)
uginanie na dwuglowe 4x
wypychanie na maszynie poziom 5x
zapomnialem o uginaniu na czworki %)
interwaly 40 min
mozliwe ze o czyms zapomnialem bo jestem swiezo po treningu
fotek dzis brak ale sa filmiki %)
mam jedynie foto nog sprzed ~tygodnia (po prawej)
po lewej sprzed 4 tyg (przez zime ostro olewalem nogi)

w pon szedlem sam, mialem plecy+tric+aero
zdjec szamy sadze ze nie ma sensu wstawiac bo sie porzygacie %)
Zmieniony przez - -blinG- w dniu 2013-04-29 22:03:07
http://www.sfd.pl/Czas_w_koncu_zaczac__blood_&_guts-t940618.html dziennik treningowy inwalidy %)