Szacuny
0
Napisanych postów
70
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
339
Witam,
mam mały problem z rozpisaniem czasu posilków.
Pracuje na 2 zmiany i ciezko mi ogarnac jak dobrze rozplanowac czas. Podam moj przyklad jak to widze i prosze o pomoc czy moze to tak wygladac.
1 zmiana.Przerwa na posiłek o 10. I mam 2 male przerwy gdzie max mam 6min wiec nie jestem w stanie nic zjesc. dlatego tak spora przerwa pomiędzy porannymi godzinami.
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
231
To już jest mit, ze należy regularnie co 3h spożywać posiłek.
Może byc dłuższa i krótsza przerwa, ważne jest t aby CODZIENNY bilans Ci się zgadzał.
Jest jeden wyjątek, posiłki około treningowe musza się zgadzać, resztę dopasuj wg. swoich potrzeb.
PS: Co do posiłków okołotreningowych: ,,Zaleca sie spozywanie do 2,5g weglowodanow na kilogram masy ciala na okolo 3h przed treningiem i 1g weglowodanow na kilogram masy ciala po treningu.
Nie spotkalem sie podobnymi wytycznymi dotyczacymi bialek ale po treningu warto spozywac do40g bialka w posilku weglowodanowo bialkowym. Przed trenigiem polecam ok 30g bialka w posilku.,,
Pozdrawiam.
Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem.
Pozdrawiam worek.
Szacuny
0
Napisanych postów
246
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
4027
Skoro masz tak mało czasu to sam sobie życie komplikujesz 6-cioma posiłkami. Moje posiłki wypadają o 6:10/11/13 i 19-20, zrobiłem na tym masę, zrobię i redukcję tak więc wybierz to co dla Ciebie wygodniejsze.
Szacuny
0
Napisanych postów
246
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
4027
worek
PS: Co do posiłków okołotreningowych: ,,Zaleca sie spozywanie do 2,5g weglowodanow na kilogram masy ciala na okolo 3h przed treningiem i 1g weglowodanow na kilogram masy ciala po treningu. Nie spotkalem sie podobnymi wytycznymi dotyczacymi bialek ale po treningu warto spozywac do40g bialka w posilku weglowodanowo bialkowym. Przed trenigiem polecam ok 30g bialka w posilku.,
"wytyczne" z którymi ja się spotkałem to 0,4-0,6 węgli i 0,3 białka po treningu. Jednak są to ZALECENIA które moim zdaniem nie mają wielkiego znaczenia. I dlaczego akurat 30g białka przed a nie 50? A po dlaczego do 40? To też jest bzdura która się wzięła z 6ciu posiłków bo mniej więcej na takie porcje się całodzienny bilans rozbijał.