SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Cut przed masą

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 92

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 138 Na forum 279 dni Przeczytanych tematów 5735
Siema,
Od października miałem zacząć masować i solidnie pociągnąć to przez całą zimę ale na to aktualnie trochę za wysoki poziom wyjściowy bf, dlatego mus zacząć od małej wycinki. Efekt balowania przez całe wakacje na offie, słabo trzymana miska i sylwetka straciła na estetyce, więc najpierw powrót do formy wyjściowej i dopiero masa cykliczna, żeby z powrotem nie łapać niepotrzebnego fatu. Myślę, że 6-8 tyg. wystarczy. Będzie słabo, polecę dłużej.

Dzisiaj odebrałem wyniki badań – morfo, próby wątrobowe, tarczyca, lipidogram, hormony – wszystko gra, jedynie prolka podbita, prawdopodobnie od ghrp-6, więc poleciała ćwiartka caba. Swoją drogą GW rzeczywiście ładnie poprawia lipidy.

W kwestii treningów, co drugi dzień trening siłowy + cardio 20/30min, w dnt interwały/cardio w miarę możliwości rano na czczo (jedynie bcaa i sx), jak się nie uda to popołudniu.

Przy wcześniejszej kuracji clenem jechałem 2/2w i w drugim tyg. słabo odczuwałem działanie clena dobijając nawet do 200mcg (o ile stężenie było prawdziwe), dlatego teraz zamierzam polecieć tydzień na tydzień heliosa z efką, do tego t3 i sx z wxn. Mk677 na czas cuta sobie odpuszczę i wrócę dopiero na wysokich kcal, GW zostawiam 30mg ed. Jako, że słabo toleruję yoszkę, w razie potrzeby mam clena w tabsach, gdyby trzeba było podbić dawkę. No i oczywiście podkład z testa, w tym wypadku susta.

1 tydz. Helios 40mcg podbijane codziennie o 20, dochodząc do 100/120 zależnie od samopoczucia, dzielone na 2 – rano i popołudniu + sx
2 tydz. Efka 25mg + yoszka 15-20mg + sx
test 350mg e5d
hcg 500iu e3d
t3 od 25mcg ed

To moje pierwsze podejście do t3 dlatego mam parę pytań: Po jakim czasie od rozpoczęcia badać tsh,ft3,ft4? Docelowo trzymać w górnej granicy widełek czy delikatnie powyżej? Dzielić dawkę czy całość wrzucać rano?
Aktualnie:
TSH 3,08 (0,27-4,20)
FT3 3,23 (2,00-4,40)
FT4 1,46 (0,93-1,70)

Będę wdzięczny za wszystkie rady i sugestie odnośnie mojego planu, oczywiście te sensowne %)

1. WIEK: 30
2. WAGA: 94
3. WZROST: 175
4. WYMIARY:
-biceps: 44
-klatka:
-udo: 66
-talia: 93
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6
6. DIETA: 3000dt 2700dnt
-białko: 240
-tłuszcz: 95
-węglowodany: 290/215
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: test, bold, master, tura, clen, oxa - różne konfiguracje
8. TRENING: fbw co 2d + cardio/interwały 5 do 7 razy week
9. CEL CYKLU: cut
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: ponad 3 m-ce
11. POZIOM BF%: 18
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): przy złej diecie szybko się podlewam
13. STAN ZDROWIA: ok, świeży pakiet badań
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 140
-martwy ciąg: 210
-przysiad: 180
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 28048 Napisanych postów 264205 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1344090
Daj 1.5 tab t3 zawsze całość na czczo
Po jakiś 4 dniach już możesz iść badac Ft3 i tsh wystarczy
W dniu badania wrzucasz min 45-60 min przed badaniem cała ilosc tarczycowych
Ft3 starał bym się trzymać trochę nad widelkami
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

cykl w trudnych warunkach

Wheyvita