SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Cukinia faszerowana 2019

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1140

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 726 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16694
Składniki

- 2 duże cukinie
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- puszka fasoli czerwonej
- ugotowane zmielone mięso (ja użyłem 2 golonek z indyka)
- 2 torebki kaszy (u mnie mieszanka bulgur, pęczak, soczewica)
- litr bulionu (np. rosół)
- ser na wierzch (żółty/cheddar/mozarella)
- przyprawa do indyka, papryka słodka i wędzona, tymianek, chilli cayenne, kumin, ziele angielskie, liść laurowy
- masło klarowane

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Cukinię obieramy ze skóry, przekrajemy na pół i wydrążamy środek. Jako że cukinię są długie to polecam przekroić na pół wszerz. Środek posypujemy solą i wkładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia do piekarnika na 30 minut.

Cebulę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na maśle klarowanym. Wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, a następnie wsypujemy kaszę i gotujemy przez czas podany na instrukcji kaszy. Pod koniec gotowania dodajemy pozostałe przyprawy i mięso mielone oraz fasolę czerwoną. Co jakiś czas trzeba zamieszać. Składniki powinny wchłonąć bulion.

Upieczona cukinia puściła wodę. Zmieniamy papier do pieczenia, faszerujemy cukinię, kładziemy plasterki sera lub ścieramy i wkładamy do piekarnika jeszcze na 10 minut.





Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-08-14 15:38:17
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 9921 Napisanych postów 70860 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 936246
uwielbiam cukinię w takiej postaci, trzeba będzie zrobić na dniach
wygląda zacnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16827 Napisanych postów 16165 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 337698
bardzo apetycznie wygląda, ja robię zazwyczaj farsz nawinie, albo to co do makro pasuje, ale fakt, że z mięsem mielonym chyba najlepsze zawsze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kokosowe babeczki z borówkami

nutlove nowy