To będzie Twój rok! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Co sądzicie o suplementach firmy Activlab?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 266

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 61 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 215
Szukałam w lupce, jednak nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi. Wszyscy przeważnie odwołują się do odżywek białkowych, BCAA itp., a ja jestem bardzo ciekawa tej firmy pod względem innych suplementów, nie tylko dla sportowców. No więc mam dobraną suplementację pod siebie. Muszę obrać: witaminę d3, omega 3 (same lub w postaci tranu), sylimarynę, magnez, b-complex, probiotyki, kreatynę. Przez przypadek natknęłam się na te suplementy w Biedronce. Nigdy bym na nie nie spojrzała, ale byłam chora, brałam antybiotyk, na szybko potrzebowałam probiotyku, a pobliska apteka była zamknięta i udało mi się "upolować" w Biedronce jakiś probiotyk właśnie z Activlab w jakiejś bardzo niskiej cenie (była promka i koszt poniżej 10zł za opakowanie). Byłam pewna, że to nie będzie działać w tej cenie, jednak mimo brania antybiotyku 2xdziennie nie miałam żadnych dolegliwości żołądkowych (które zawsze mam bez odpowiedniej osłony). I zastanawiam się, czy całej suplementacji nie dobrać sobie z tej firmy. Jednak zastanawia mnie, skąd tak niska cena? Bo to już nie jest mało, to wyjątkowo tanio. Zastanawiam się, czy ta cena to nie kosztem gorszych surowców? Albo produkcji? W google widzę, że firma ma dość dobre opinie, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak mając tak tanie preparaty może to jakoś działać....ale czytałam opinie np tranu i ludzie piszą, że widzą efekty, więc coś na rzeczy musi być. Ja z tego probiotyku też jestem zadowolona. Niestety muszę suplementować sporo rzeczy. Wolałabym suplementować samą d3, omega 3 oraz kreatynę, ale ze względu na układ pokarmowy oraz nerwowy jestem zmuszona dobrać jeszcze pozostałe preparaty, jak właśnie sylimaryna, magnez, b-complex.
Macie jakieś opinie o marce? Te suplementy faktycznie działają? W google wyczytałam, że te suplementy mają certyfikaty GMP, czyli dobrą praktykę wytwarzania, co też jest ciekawe, patrząc właśnie na dość niską cenę

Zmieniony przez - Nene97 w dniu 2026-02-01 02:23:46
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9336 Napisanych postów 83879 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709103
Probiotyki tu liczą się szczepy i CFU, nie cena. Ale skoro przy antybiotyku nie było sensacji jelitowych, to znaczy, że produkt zrobił robotę;)
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 61 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 215
flex1976
Probiotyki tu liczą się szczepy i CFU, nie cena. Ale skoro przy antybiotyku nie było sensacji jelitowych, to znaczy, że produkt zrobił robotę;)

Wiem, dlatego zastanawiam się, co to jest za firma, jeśli bardzo tani probiotyk jest w stanie zadziałać
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17804 Napisanych postów 133363 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466934
Activlab dobra firm, śmiało mozesz stosować ich produkty

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
anubis84
Activlab dobra firm, śmiało mozesz stosować ich produkty

Mają jakieś badania potwierdzjące skuteczność i to, że w środku jest tyle deklarowanej substancji czynnej i jest dobra biodostepnosc? Bo można brać np d3, a się okaże, że w środku sam olej i tego się obawiam
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9336 Napisanych postów 83879 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709103
Suplementy diety nie muszą mieć badań klinicznych jak leki dotyczy to wszystkich firm.D3 zawsze przeważnie jest w oleju, bo tak się lepiej wchłania i to nie oszustwo.Jedyna realna weryfikacja to badanie 25(OH)D po 8–12 tygodniach.Kto chce 100% kontroli farmaceutycznej, bierze lek, nie suplement:)
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6416 Napisanych postów 79021 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773188
Rozpisałaś się, ale niestety brakuje tego co najważniejsze. Nie jest istotny suplement diety sam e sobie z nazwy, a jego skład. Jeżeli więc chcesz zakupić probiotyki, to warto jest przeanalizować skład produktów, jakie szczepy są w nich obecne i w jakich ilościach. Poza tym, każdy z nich ma inne działanie. Należy więc dobrać pod określonym kątem. Dlatego też sugeruję skupić się na tym, a nie na firmie.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kwas borny

Następny temat

Spalacz tłuszczu - jaki wybrać?

deynn show
Polecane artykuły