Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
252
Witam
Cwiczylem karate gdy mialem 10 lat przez 5 lat. Bylem strasznie chudy. Pozniej zaczolem chodzic na silownie. Chodze 3 miesiace i przytylem 10 kg. Chce zaczac z powrotem chodzic na treningi ale wiem ze masa mi spadnie. Co zrobic zeby tak sie nie stalo
Szacuny
2
Napisanych postów
336
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2357
Szczerze mówiąc możesz być bardzo zawiedziony swoją masą na treningu karate. Taki trening na siłowni powoduje rozbudowanie włukien wolnokurczliwych a co za tym idzie znaczny spadek szybkości i dynamiki. Jest jeszcze druga sprawa. Przy tak szybkim skoku masy ciała serce nie zdaży się przygotować do tego aby przy dużych wysiłkach móc przepompować krew z odpowiednią szybkością. Będziesz miał kolego niestety bardzo słabiutką kondycję.
Oczywiście połączenie karate+siłownia jest jak najbardziej wskazane ale trening na siłowni musi być odpowiednio prowadzony. A jeżeli już ktś chce przybrać na masie musi być to przebiegać powoli.
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
252
nie wiem wlasnie sie pytam heh a czy mozna cwiczyc karate po 2 razy w tyg i do tego chodzic na silownie?? na silke chodze codziennie a moze jakies odzywki czy cus takiego??
Szacuny
124
Napisanych postów
34575
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
195972
Oczywiście, że się da. Trzeba tylko odpowiednio trenować. Karate poza tym da ci rozciągnięcie i szybkość. Jeśli nie chcesz, być powolnym, to przed każdym treningiem na siłowni zrób sobie walkę z cieniem i rozciąganie. Po siłce wal sobie w worek, zeby mięśnie nie były sztywne.
Te dwie rzeczy można pogodzić i jedna jest doskonałym uzupełnieniem drugiej.
Jeśli masz jakieś wątpliwości to pytaj.
"Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Szacuny
0
Napisanych postów
168
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4501
mysle ze przy odp. diecie masa nie powinna spasc bo na karate nie spala sie tak kolosalnych ilosci kalorii ale pamietaj po kar. zjedz sobie np woreczek ryzu lub cos co ma duzo weglowodanów i jeszcze jedno na silke chodzisz jeszcze nie tak dlugo i na razie przyrosty sa ale jak sie skoncza to nie bedziesz mogl ich dalej ruszyc ze wzgledu na intensywnosc treningow(chodzi mi o to ze na silke 6 x w tyg.) mozesz zrobic tak 2xkarate 4lub3xsilka. Wiem to z doswiadczenia sam chodzilem 6x i bylo ok przez jakies 3 miechy a potem mi nic nie chcialo rosnac teraz to zmienilem i chodze 4x pamietaj im lepszy odp. tym miesnie sie szybciej rozwijaja
Szacuny
11083
Napisanych postów
51092
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
w 3 miechy 10kg to chyba niemozliwe bez koksow.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez Ciebie ".