Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3104
Chciałbym się dokładnie dowiedzieć interesującą mnie rzecz. A mianowicie o tym że tyjemy decydują zbyt duże ilości węglowodanów czy tłuszczy??? Czy to węgle czy tłuszcze powodują grubnięcie? dziękuję!
Szacuny
17
Napisanych postów
1620
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
62299
Zarówno jedno jaki drugie w nadmiarze powoduje odkładanie się postaci tłuszczu jednak w większości przypadków nadwaga jest spowodowana odkładaiem się węglowodanów w postaci tkanki tłuszczowej gdyż właśnie węglowodanów dostarczamy przeważnie zbyt wiele.
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
45257
dla mnie to logiczna sprawa....jeśli dostarczymy organizmowi za dużo jakis składników i organizm nie ma co z nimi zrobić bo nie są one mu potrzebne to magazynuje sobie je na przyszłość w postaci tkanki tłuszczowej
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
45257
oj on z tego zapasu korzysta....logicznie rzecz biorąc jak zabraknie mu kcal a coś robisz i do posiłku pozostało naprzykład 25min....ty jesteś w ruchu np. idziesz na autobus to on wtedy korzysta z tego zapasu....z tym że wiadomo tego nie zauważysz nawet...
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
0
Napisanych postów
421
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6996
Genetyka ma tez duzy wplyw na tycie. W rodzinie gdzie dziadkowie , rodzice mieli nadwage dzieci tez so zagrozone otyloscio. Lecz nie zawsze.
No i przemiana materii. Mam kumpla co zjada duzo wiecej odemnie i jest strasznie chudy. Wykonujemy podobno prace, jadamy o tych samych porach, tyle ze on wiecej.