...
Napisał(a)
Ćwiczę od 3 lat regularnie, trenując dwa razy w tygodniu. Mam 18 lat. Ćwiczę przez 10 miesięcy roku szkolnego, na wakacjach regeneracja. W tym roku pojawiły mi się rozstępy pod pachami i na barkach, na razie są nie wielkie. Chodzi mi o to, że ostatnio czuję się zmęczony (mam na myśli treningi). Ostatnio zmniejszyłem obciążenia w ćwiczeniach na klatkę i odpoczywam od tygodnia. Mój rekord w wyciskaniu to 107 kg. Niegdy nie brałem żadnych odżywek i myślę, że mój organizm jest trochę wyczyszczony z potrzebnych składników. Pomyślałem że mógłbym sobie kupić jakąś kreatynę, ale jestem zielony w tym temacie. Może dacie mi jakieś rady co wziąć na początek. Zaznaczam, że nie chcę się za bardzo rozrosnąć, waże ok 70kg i mam 172cm.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- SPEED8 NOWY PRODUKT - Ciekawostka
- kreatyny połączenia fuull wypas->artykuł sprawdz koniecznie!!
- Glukozamina - wyniki badań dla zainteresowanych
- Suplementacja podczas redukcji
- SEEEZON - opracowanie najczęściej zadawanych pytań dot. supli i treningu by _knife_
- TEST RYWALIZACJA - HI TEC RÓB FORMĘ NA LATO - Men
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
"Chodzi mi o to, że ostatnio czuję się zmęczony (mam na myśli treningi)."
moze trenoojesz zbyt intensywnie? moze jest cos nie tak z twoim planem treningowym? moze masz nieodpowiednia diete /dostaczasz potrzebne ilosci makro- i mikroskladnikoow?/?
btw
postanowienie o odpoczynku bylo sloosznym posoonieciem
moze trenoojesz zbyt intensywnie? moze jest cos nie tak z twoim planem treningowym? moze masz nieodpowiednia diete /dostaczasz potrzebne ilosci makro- i mikroskladnikoow?/?
btw
postanowienie o odpoczynku bylo sloosznym posoonieciem
28:06:42:12
That is when the world will end.
...
Napisał(a)
moim zdanie pierwsze co powinnienes zrobic to przerwe od treningow intensywnych, czyli na razie odlozyc dotychczasowy trening a zrobic sobie trening regeneracyjny przez 2 tygodnie
<taki trening znajdziesz w dziale "TRENING"> ps. jezeli jednak chcesz zainwestowac to kup sobie carbo po treningu
a takze jakies witaminki i mineraly
jedno pytanko: Czy masz dietke ??

...
Napisał(a)
Kup sobie to "vitalmax ionto vitamin drink" i pij w czasie treningu ,jak nie to jakieś carbo.Daj wiekszy czas mięśniom na regeneracje.
...
Napisał(a)
Co do dietki to raczej nie mam, ale staram się nie jeść tłustych rzeczy i jeść dużo owoców i białek. No a po okresie regeneracji? Co wziąć żeby ogólnie czuć się wypoczętym i energicznym, coś takiego na siłe i ogólny rozwuj, może mi coś doradzicie?
...
Napisał(a)
piszesz że ćwiczysz dwa razy w tygodniu, jeżeli robisz na treningu wszystkie grupy mięśniowe to trening jest zbyt długi i wyczerpujący, jeżeli natomiast ćwiczysz grupy raz w tygodniu to może się okazać, że trenujesz je za rzadko a mimo to jesteś przetrenowany/pozorny paradoks- często odczuwalna obolałość mięśniowa/, i jeszcze jeden błąd który b. często się popełnia dbając o duże ilości białka w diecie zapomina się o węglowodanach, a bez nich wysoka ilość białka może jeszcze dodatkowo utrudniać robienie masy mięśniowej.
...
Napisał(a)
Trenuje jak napsiaełm dwa razy w tygodniu (poniedziałki i piątki). W poniedziałki robię kaltkę, barki i plecy. W piątki klatkę biceps, triceps, nogi. Może i nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale mam tylko dwa dni kiedy mogę ćwiczyć. Poza tym moim celem jest po prostu w miare dobrze wyglądać (dlatego 2 razy klatka).
...
Napisał(a)
Podejrzewam przesilenie wiosenne (nagle skoki temp. oraz cisnienia) powinno Ci przejsc, mi w takich wypadkach pomagaly wieksze dawki magnezu oraz Panaxanu.
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na http://www.pajacyk.pl Dzięki
Polecane artykuły