Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
243
Witam bo zdania w sieci i tu na forum są różne a wolałbym się dowiedzieć jakie rozwiązanie/dawkowanie byłoby najlepsze w moim wypadku. Staż na siłowni mam długi - 4 lata, obecnie mam lat 20 i ważę 85kg przy wzroście 175cm.
Zakupiłem clen firmy Balkan 0.04 i moje pytanie ... mam 100tabsów ale jak to dawkować? 2 tygodnie on i dwa off? czy może w ogóle przerw nie robić? prosiłbym aby wypowiedziały się osoby znające sie na rzeczy i by ten wątek stał się na przyszłość dla innych ludzi normalnym źródłem informacji, które cieżko wśród ich gąszczu znaleźć obecnie w Internecie.
Oczywiście ... zamierzam przez okres brania clena odstawić siłowy trening na bok a jedynie cardio wprowadzić tj. bieżnia, rowerki, stepper etc minimum GODZINA dziennie :)
Czekam na wypowiedzi ;) z góry dzięki i pozdrawiam!
1
"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli
i słuchali, niż mówili."
To do wszystkich, którzy mówią nic nie wnoszące rzeczy...
Szacuny
13
Napisanych postów
325
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
806
Zacznij od dawki 0,04 na czczo rano, tydzień ON - tydzień OFF powinno wystarczyć na początek. No chyba że chcesz się tym nastukać, ale istnieją tańsze rozwiązania. Poczytaj też o ECA.
Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
243
Cat - dziękuję za odpowiedź tak zrobię.
test- ;) dzięki.
"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli
i słuchali, niż mówili."
Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
243
a venom da radę? bo mam gdzieś tam na pewno jeszcze w domu :)
i słuchali, niż mówili."