Ciastka białkowo - węglowodanowe
Poniżej przedstawiam wam przepis na ciastka białkowo - węglowodanowe. Z powodzeniem możecie je stosować zamiast batonów węglowodanowo-białkowych.Sprawdzają się jako szybki wartościowy posiłek np.na przerwie w szkole(gdy nie ma dużo czsu) lub jako drugie śniadanie.
Składniki: 6 białek jaj,60-100g płatków owsianych,średni banan,porcja odżywki białkowej,łyżeczka cynamonu.
Przygotowanie: wszystkie składniki wymieszać(najlepiej zmiksować) ze sobą, następnie nakładać łyżką stołową stosowane porcje na patelnie teflonową(chodzi o smażenie beż tłuszczu). Piec na wolnym ogniu przez ok.5minut, a odwracać w chwili,gdy na po wierzchniej stronie zaczną pojawiać się pęcherzyki.Możemy je również zjeść odrazu po przygotowaniu.
Poniżej przedstawiam wam przepis na ciastka białkowo - węglowodanowe. Z powodzeniem możecie je stosować zamiast batonów węglowodanowo-białkowych.Sprawdzają się jako szybki wartościowy posiłek np.na przerwie w szkole(gdy nie ma dużo czsu) lub jako drugie śniadanie.
Składniki: 6 białek jaj,60-100g płatków owsianych,średni banan,porcja odżywki białkowej,łyżeczka cynamonu.
Przygotowanie: wszystkie składniki wymieszać(najlepiej zmiksować) ze sobą, następnie nakładać łyżką stołową stosowane porcje na patelnie teflonową(chodzi o smażenie beż tłuszczu). Piec na wolnym ogniu przez ok.5minut, a odwracać w chwili,gdy na po wierzchniej stronie zaczną pojawiać się pęcherzyki.Możemy je również zjeść odrazu po przygotowaniu.
1