Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1926
Pytanie moje dotyczy ciągłego stosowania glukozy/dekstrozy. Załóżmy, że będę spożywał 50g glukozy/dekstrozy codziennie bez przerwy przez ileś tam lat. Do tego nie będzie jakiejś super zdrowej diety tylko taka przeciętna dieta (ale nie znowu taka na fast fudach). Czy stałe stosowanie tej glukozy/dekstrozy przez wiele lat może spowodować jakieś skutki uboczne???
Czy może mieć jakiś negatywny wpływ na zdrowie ludzkie???
(założenie jest teoretyczne)
Szacuny
48
Napisanych postów
6008
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38264
jezeli odnosi sie to do osoby zdrowej...nic sie nie stanie..pamietac tylko nalezy by owa glukoza byla wliczana w dzienny bilans kaloryczny...i spozywana najlepiej po wysilku fizycznym...gdyz w przeciwnym razie moze to doprowadzic do nadwagi -> otylosci..;)
Szacuny
89
Napisanych postów
17398
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
79160
moze
wogole nadmiar ww moze prowadzic do cukrzycy
ogolnie - nie polecam korzystania z glukozy codziennie - jesli sie nie cwiczy
i nie tylko ze wzgledow naukowych ale takze z czystej sklonnosci ludzi do ...przesady - i uwierz mi - wiem co mowie
Szacuny
89
Napisanych postów
17398
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
79160
hmm z tgeo co pamietam to byly ...ale ni ewnikam - pamietajmy ze temat to glukoza zreszta vegas - gdyby tak kazdy uwazal dokladnie na to co je itd i dodatkowo nadazal za nauka (dzisiejsza nauka ) zylibysmy 100lat albo....30 bo sprawa jak dla mnie (choc dla wielu nie - nie wiem czemu) rownorzedna jest - genetyka pozdrawiam i dobranoc
Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1926
Ja osobiście z otyłością problemów niemam (przeciwnie nie mogłem przytyć nawet jak chciałem) ale pytałem głównie z ciekawości i może też z ostrożności troszke. Teraz spożywałęm codziennie dekstroze bo miałem cykl krety. Teraz kiedy mi się skończył będę brał tylko w czasie treningów glukoze. Dzieki wam za odpowiedź, a jeśli ktoś ma inne zdanie albo chce coś dodać to chętnie poczytam.
Aha jeszcze jedno - wiecie jak szybko glukoza zaczyna działać. Dokładnie mam na myśli to jak szybko zostaje zamieniona na energię w organiźmie???