Szacuny
4
Napisanych postów
593
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4185
Ostatnio stwierdzilem, ze nie wystarczy byc tylko duzym i troszke przypakowanym, powiem nawet wiecej to drazni d****i na ulicy i sciaga na siebie jeszcze wieksza uwage...
Od wrzesnia bede regularnie chodzil na silownie (tak jak wczesniej) , ale chjcialem do tego dodac jakies nauki walki... Niechodzi mi o cos konkretnego, tylko zeby umiec obraonic swoj i ewentualnie kogos tylek na ulicy. Z tego co slyszalem (w sumie prawie nic) to "walki uliczne" podobno to dobra forma samoobrony, doradzcie mi cos i jeszcze jedno, gdzie ewentualnie moge szukac szkolki z czyms takim? Ja mieszkam w Bydgoszczy i nie mam kompletnie pojecia gdzie mialbym zaczac szukac...
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
chyba nie czytasz uwaznie postow,
ktos napisze zebys cwiczyl "cos" i zaraz zostanie zbluzgany przez fanatykow bjj,
[no a ja zaraz zostane zbluzgany ze to napisalem]
nara
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
taaaaaaaa
potwiedzając to co napisał kolega przede mną serdecznie
zapraszam Cię na treningi Brazylijskiego Jiu Jitsu
O treningi w Bydgoszczy mozesz się dowiedzieć pod numerem
tel 052 364 94 87.
p.jestem fanatkiem bjj i nikogo, jak widać, nie zbluzgałem
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
A ja nie zbluzgam taekwondo tylko powiem ze dostalo na ufc od ulicznego pijaka/zapasnika(Tank) i od sprzedawcy samochodow (Scott Ferrozzo))ktory nic nie mial doczynienia ze sztukami walki.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
To zalezy co chcesz cwiczyc:do walki sa sporty walki(technika zapasow,bjj,judo,kickboxingu albo brutalna sila Tanka co wyciska na klate 320 kilo i taekwondokow rozwala jednym ciosem) a do rozwoju duchowedo i gimnastyki baletowej -sztuki walki jak najbardziej(kungfu,aikido itp.
Nie kazdy cwiczy aby walczyc.
Np cwiczy styl pijanego zimorodka bo mu sie podoba i koniec.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mowi o tym caly czas w wywiadach.Poza tym na ktoryms z ufc wycisnal 300 kilo przy swiadkach i jest to na kasecie.
Nie pamietam na ktorym UFC to pokazali
Szacuny
11124
Napisanych postów
51313
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tank Abbott(180cm 130kg) nigdy nie pokonal zawodnika BJJ czy zapasow.
Rozwalal tylko tradycjonalistow a od BJJowcow i zapasiorow zbiera na UFCsach ciegi z prostego powodu-walczy wylacznie silowo i gdy trafi na technicznego zawodnika bezmyslną silą go nie pokona.(dalem kiedys w poscie "Mistrz Kungfu vs BJJ" liste wszystkich jego walk).