Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14494
Siemka , chodzi mi po głowie w ostatnim czasie otwarcie własnego cateringu dietetycznego , ewentualnie franczyzna.
Mieszkam w Niemczech , jak wiemy niby Niemcy w porównaniu do nas są do przodu w gospodarce. To jeśli chodzi o catering i te sprawy to jest tu to bardzo mało znane , są kateringi z zwykłym żarciem typu kiełbasy itp.
Do czego dążę, ma ktoś moze pojęcie na temat kateringu ? Interesuje mnie to czy dużo chemii wlatuje do posiłków (te co utrzymuja świeżość produktu. )? Niby max data spożycia to 2dni .
Jakieś porady , wskazówki ?
Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14494
Tak wiem , mieszkam tu już 4 lata i porównując do pl , gotowych produktów jest od groma , od zup po gotowe całe dania :D
Głównie chodzi mi o takie szejki białkowe na maślance czy jogurtach ,mlekach , czy to może.lezec max do 2 dni . Wiadomo na każdym posiłku jest etykieta w.jakich warunkach to należy przetrzywac i tam by pisało temp 3-8stopni lodówka.
Szacuny
15346
Napisanych postów
125606
Wiek
36 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1425894
Szejki to kiepski pomysł na danie kateringowe. Jak Ty już od pytania o dodwanie chemii zaczynasz to kiepskie to pozywienie bedzie, bez chemii jedzenie w lodówce 2-3 dni spokojnie wytrzyma
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9872
Napisanych postów
46846
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
368301
Mam trochę zdanie jak Anubis. Może poszukaj sposobu jak ogarnąć to bez chemii. Nie sądzę, by cateringi jakoś specjalnie konserwowały żywność skoro z góry wiedzą kiedy zostanie ona wydana.
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY" Instruktor Kulturystyki
Szacuny
15346
Napisanych postów
125606
Wiek
36 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1425894
I tak to jest na jeden dzien głównie przygotowywane, bo jak ktoś wykupuje np od pn do piatku catering to jak w poniedziałek zamawia to w poniedziałek je a we wtorek ma już świeże.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14494
Ok dzięki za porady , dziś gadałem ze znajomym który miał dwie restauracje ale to trochę inna sprawa tam przygotowują żarcie i.mroza sporą ilość . Wiadomo tu też można mrozić jak coś się da.
Faktycznie tu w DE dużo gotowców jest. Jak jest w pl bo nie byłem już pół roku i nie zwracałem na to tak uwagi. Wiecie może , polecicie coś z typowych marketów , co może iść na gotowca w katering taki , wiadomo do lekkiej poprawy , dodania swoich składników. Będę wdzięczny za pomysły .
Szacuny
15346
Napisanych postów
125606
Wiek
36 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1425894
Jeśli chodzi o jakieś gotowe dania to nic nie moze iść, na czymś trzeba zbudować podstawy działalności, Poza tym gotowe dania wyjdą Cię drożej niż jakbyś miał sam je zrobić w tym samym składzie. Będziesz miał np 50 kliewntów i co kupisz 50 sztuk kremu marchewkowego, to są spore pieniądze, u nas w lidlu taki kre coś w granicy 5 zł czyli masz już 250, a tak to sam kupujesz parę kilo marchewek, gotujesz bulion jakieś przyprawki, i blendowanie, tyle roboty.
A weź to jeszcze przepakuj, przecież nie dasz w opakowaniu z marketu jedzenia
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-12-08 20:38:34
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9872
Napisanych postów
46846
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
368301
Panie jak Ty chcesz catering dietetyczny prowadzić na gotowym żarciu z marketu, to gdzie to bycie "dietetycznym"? Myślisz, że za g**** w złotym papierku ktoś Ci sypnie sianem?
1
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY" Instruktor Kulturystyki