SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Catering Dietetyczny , własną działalność , Dania

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 843

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 26 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14464
Siemka , chodzi mi po głowie w ostatnim czasie otwarcie własnego cateringu dietetycznego , ewentualnie franczyzna.
Mieszkam w Niemczech , jak wiemy niby Niemcy w porównaniu do nas są do przodu w gospodarce. To jeśli chodzi o catering i te sprawy to jest tu to bardzo mało znane , są kateringi z zwykłym żarciem typu kiełbasy itp.

Do czego dążę, ma ktoś moze pojęcie na temat kateringu ? Interesuje mnie to czy dużo chemii wlatuje do posiłków (te co utrzymuja świeżość produktu. )? Niby max data spożycia to 2dni .
Jakieś porady , wskazówki ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1077 Napisanych postów 4829 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 129647
https://krytykkulinarny.pl/2019/05/gotowce-nowy-sposob-na-oszustwo-w-restauracji/

Tak wygląda gastronomia w Niemczech

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 26 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14464
Tak wiem , mieszkam tu już 4 lata i porównując do pl , gotowych produktów jest od groma , od zup po gotowe całe dania :D

Głównie chodzi mi o takie szejki białkowe na maślance czy jogurtach ,mlekach , czy to może.lezec max do 2 dni . Wiadomo na każdym posiłku jest etykieta w.jakich warunkach to należy przetrzywac i tam by pisało temp 3-8stopni lodówka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 12542 Napisanych postów 121923 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1405182
Szejki to kiepski pomysł na danie kateringowe. Jak Ty już od pytania o dodwanie chemii zaczynasz to kiepskie to pozywienie bedzie, bez chemii jedzenie w lodówce 2-3 dni spokojnie wytrzyma

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 6930 Napisanych postów 44989 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 357289
Mam trochę zdanie jak Anubis. Może poszukaj sposobu jak ogarnąć to bez chemii.
Nie sądzę, by cateringi jakoś specjalnie konserwowały żywność skoro z góry wiedzą kiedy zostanie ona wydana.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 12542 Napisanych postów 121923 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1405182
I tak to jest na jeden dzien głównie przygotowywane, bo jak ktoś wykupuje np od pn do piatku catering to jak w poniedziałek zamawia to w poniedziałek je a we wtorek ma już świeże.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 26 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14464
Ok dzięki za porady , dziś gadałem ze znajomym który miał dwie restauracje ale to trochę inna sprawa tam przygotowują żarcie i.mroza sporą ilość . Wiadomo tu też można mrozić jak coś się da.

Faktycznie tu w DE dużo gotowców jest. Jak jest w pl bo nie byłem już pół roku i nie zwracałem na to tak uwagi. Wiecie może , polecicie coś z typowych marketów , co może iść na gotowca w katering taki , wiadomo do lekkiej poprawy , dodania swoich składników. Będę wdzięczny za pomysły .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 12542 Napisanych postów 121923 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1405182
Jeśli chodzi o jakieś gotowe dania to nic nie moze iść, na czymś trzeba zbudować podstawy działalności, Poza tym gotowe dania wyjdą Cię drożej niż jakbyś miał sam je zrobić w tym samym składzie. Będziesz miał np 50 kliewntów i co kupisz 50 sztuk kremu marchewkowego, to są spore pieniądze, u nas w lidlu taki kre coś w granicy 5 zł czyli masz już 250, a tak to sam kupujesz parę kilo marchewek, gotujesz bulion jakieś przyprawki, i blendowanie, tyle roboty.

A weź to jeszcze przepakuj, przecież nie dasz w opakowaniu z marketu jedzenia


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-12-08 20:38:34

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 6930 Napisanych postów 44989 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 357289
Panie jak Ty chcesz catering dietetyczny prowadzić na gotowym żarciu z marketu, to gdzie to bycie "dietetycznym"?
Myślisz, że za g**** w złotym papierku ktoś Ci sypnie sianem?
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepszy blog listopada 2019 -głosowanie

FuckBaton