>>> pozdro <<<
...
Napisał(a)
CHODZI MI DOKŁADNIEJ O BICEPS.ĆWICZE GO RAZ W TYG. NA MASE .ZACZYNAM OD UGINANIA RĄK ZE SZTANGĄ STOJĄC 6 SERII STAŁYM CIĘŻAREM. A POTEM IZOLOWANE - RĘKA OPARTA O NOGE SIEDZĄC I UGINAM RĘKĘ Z HANTLEM.ZAUWAŻYŁEM ŻE ROBIE TO NIE ZABARDZO DOKŁ. A CIĘŻAR I TAK MAM MAŁY.LECZ JEŚLI BYM ZACZĄŁ TO IZOLOWANE ROBIĆ NAJPIERW A POTEM TO PODSTAWOWE (UGINANIE STOJĄC) TO JUŻ ROBIE POPRAWNIE BO NA POCZĄTKU MAM WIĘCEJ SIŁY.WIĘC CZY MOGĘ TAK ROBIĆ ŻE NAJPIERW TO IZOLOWANE ĆWICZONKO CZY TAK NIEMOŻNA?????????? Z GÓRY DZIĘKI ZA ODP.!!!
>>> pozdro <<<
>>> pozdro <<<
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- SPECJALNY PROGRAM TRENINGOWY DLA TYCH, KTÓRZY MAJĄ PROBLEMY ZE ZWIĘKSZENIEM MASY MIĘŚ
- TRENING CYKLICZNY-GRUPA III str.79 CYKL VI
- KILKA PORAD NA WIELKIE RAMIONA
- Metody Treningowe (5x5;. 3x3;, 5,10,20)
- [ART] Porównanie dwóch metod treningowych by Rion10
- DOBÓR ĆWICZEŃ - to aż 50% sukcesu w treningu !!!
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
na tym właśnie polega zasada wstępnego zmęczenia mięśni. wykonując najpierw ćwiczenia izolowane aby zmęczyć mięsień a nastpnie ćwiczenie złożone z mniejszym obciążeniem niżbyś to robił zaczynając od niego.
Jest to jedna z zasad która stosuje Radosław Słodkiewicz w swoich treningach.
Jest to jedna z zasad która stosuje Radosław Słodkiewicz w swoich treningach.
1
...
Napisał(a)
zalezy od STAŻU !
ale ogolnie to :
""Ćwiczenia ZŁOŻONE to takie, które angażują do pracy więcej niż jedną parę stawów, a przeto więcej niż jedną parę mięśni. Dzięki zaangażowaniu dwu i więcej stawów oraz dwu i więcej grup mięśniowych, w ćwiczeniach złożonych możliwe jest stosowanie większych ciężarów, co ma bezpośrednie przełożenie na znaczący rozwój siły i masy mięśniowej. Głównie z tej racji, w klasycznych programach treningowych ćwiczenia złożone wykonuje się w pierwszej kolejności. Na początku treningu dysponujemy dużym zapasem energii, dzięki czemu wykorzystujemy ją najbardziej efektywnie. Szczególnie dotyczy to osób początkujących, których mięśnie szybko ulegają zmęczeniu, a połączenia neuro-mięśniowe i umiejętność maksymalnej koncentracji nie zostały jeszcze dostatecznie wyćwiczone. Typowe ćwiczenia złożone to m.in.: martwy ciąg, przysiady ze sztangą, wyciskanie sztangi w leżeniu, wyciskanie sztangi zza karku, podciąganie sztangi w opadzie tułowia, pompki na poręczach i podciąganie na drążku. "
=======================================
"Ćwiczenia IZOLOWANE to takie, podczas których ruch odbywa się w jednym stawie (jednej parze stawów). Angażowany do pracy jest tylko jeden mięsień (jedna para mięśni), co sprzyja bezpośredniej jego (ich) stymulacji do rozwoju oraz poprawie kształtu i separacji. W ćwiczeniach izolowanych nie możemy stosować tak dużych ciężarów, jak w ćwiczeniach złożonych, ponieważ trenowane mięśnie pracują w zasadzie samodzielnie. W klasycznych programach treningowych ćwiczenia izolowane wykonuje się na zakończenie treningu danej grupy mięśniowej, jako uzupełnienie ćwiczeń złożonych."
zaczerpnięte z jakiejs strony
.:wiesz co ci powiem... własnie patrze na ciebie przez lunete z budynku obok.. mam noz i wypatrosze Cię jak świnię:.
TRENINGOWY MAHARADŻA
oraz krwawy hetman ciemnosci
ale ogolnie to :
""Ćwiczenia ZŁOŻONE to takie, które angażują do pracy więcej niż jedną parę stawów, a przeto więcej niż jedną parę mięśni. Dzięki zaangażowaniu dwu i więcej stawów oraz dwu i więcej grup mięśniowych, w ćwiczeniach złożonych możliwe jest stosowanie większych ciężarów, co ma bezpośrednie przełożenie na znaczący rozwój siły i masy mięśniowej. Głównie z tej racji, w klasycznych programach treningowych ćwiczenia złożone wykonuje się w pierwszej kolejności. Na początku treningu dysponujemy dużym zapasem energii, dzięki czemu wykorzystujemy ją najbardziej efektywnie. Szczególnie dotyczy to osób początkujących, których mięśnie szybko ulegają zmęczeniu, a połączenia neuro-mięśniowe i umiejętność maksymalnej koncentracji nie zostały jeszcze dostatecznie wyćwiczone. Typowe ćwiczenia złożone to m.in.: martwy ciąg, przysiady ze sztangą, wyciskanie sztangi w leżeniu, wyciskanie sztangi zza karku, podciąganie sztangi w opadzie tułowia, pompki na poręczach i podciąganie na drążku. "
"Ćwiczenia IZOLOWANE to takie, podczas których ruch odbywa się w jednym stawie (jednej parze stawów). Angażowany do pracy jest tylko jeden mięsień (jedna para mięśni), co sprzyja bezpośredniej jego (ich) stymulacji do rozwoju oraz poprawie kształtu i separacji. W ćwiczeniach izolowanych nie możemy stosować tak dużych ciężarów, jak w ćwiczeniach złożonych, ponieważ trenowane mięśnie pracują w zasadzie samodzielnie. W klasycznych programach treningowych ćwiczenia izolowane wykonuje się na zakończenie treningu danej grupy mięśniowej, jako uzupełnienie ćwiczeń złożonych."
zaczerpnięte z jakiejs strony
.:wiesz co ci powiem... własnie patrze na ciebie przez lunete z budynku obok.. mam noz i wypatrosze Cię jak świnię:.
TRENINGOWY MAHARADŻA
...
Napisał(a)
no tak ... ale np. jak robisz cwiczenia izolowane .. to robisz najpierw jedna reke potem drugą, i odbiera ci siłe ( zwłąszcza jak robisz mase) na PODSTAWOWe masoe cwiczenia !
TRENINGOWY MAHARADŻA
TRENINGOWY MAHARADŻA
...
Napisał(a)
Witaj chętnie pomożemy, ale daj
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE"
http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120
KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
MICHAEL PO CO CI INFORMACJE TAKIE O MNIE DO TEGO ABY ODPOWIEDZIEĆ NA TAKIE PYTANIE???
>>> pozdro <<<
>>> pozdro <<<
...
Napisał(a)
po to by określic czy te tego rodzju trening jest dobry dla Ciebie i czy nie za wcześnie na to
Życie jest za krótkie by być małym.....
Życie jest za krótkie by być małym.....
...
Napisał(a)
Rado111
PO TO, ABY POMÓC CI DOKŁADNIE I FACHOWO...
TO NIE KLUB JASNOWIDZÓW, A KAŻDY Z NAS JEST INDYWIDUALNY I NIE MA UNIWERSALNYCH ODPOWIEDZI....
PO TO, ABY POMÓC CI DOKŁADNIE I FACHOWO...
TO NIE KLUB JASNOWIDZÓW, A KAŻDY Z NAS JEST INDYWIDUALNY I NIE MA UNIWERSALNYCH ODPOWIEDZI....
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Polecane artykuły