Szacuny
63
Napisanych postów
5807
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
40905
w zasadzie zastanawiam się nad i jednym i drugim...
choć faktycznie różnie można spojrzeć... fitness w wykonaniu kobiet jest niezwykle sexy... a męski... hmm... widziałem chyba raz czy dwa więc trudno mi się wypowiadać... coś jak balet??
ale być moze kobiety postrzegają męski fitness w takich samych kategoriach...
ale chodzi mi głównie o to czy jest to sport...
w sumie rywalizacja występuje... ale tylko na poziomie zawodniczym... a w amatorskim wydaniu raczej jej nie ma...
Szacuny
30
Napisanych postów
2725
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9211
kulturystyka jest sportem, wiec fitness tez. Rywalizacja nie jest bezposrednia po prostu w sensie np jak strong mani 1vs1 pokonuje ktos kogos jak w biegach etc.
Na poziomie amatroskim nie ma rywalizacji? no nie wiem.. moim zdaniem jest wiekszosc z nas sie porownuje z innymi amatorami na silowni, poza nia, na plazy etc.. kazdy sie meczy nad soba, by wygladac lepiej- lepiej od kogos bo bez pkt odniesienia ciezko mowic o postepach, jakis wzorzec musi byc. etc. etc. chyba lapiec moj tok myslenia.
spec w dziale doping nowy w dopingu? -> http://www.sfd.pl/temat204851/ ------
Kobiety przychodzą i odchodzą - mięśnie zostają
Szacuny
2
Napisanych postów
4264
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
18755
(z def.) Dynamiczny stan (system) poszukiwań dobrego samopoczucia z punktu widzenia psychologicznego i socjologicznego, w połączeniu z dążeniem do osiągnięcia maksymalnej (dla jednostki) sprawności fizycznej - poprzez różnorodne formy ruchowe dostosowane do możliwości, gustu, oczekiwań tej jednostki, która tym samym bierze znaczną odpowiedzialność za funkcjonalne doskonalenie własnego organizmu.
Szacuny
44
Napisanych postów
2531
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15886
Jak dla mnie to jest sposób na życie , superhobby , bardzo dziwnym sportem skomplikowanym a zarazem ciekawym , dążącym do wyidealizowania ciała w pewnych kierunkach .....