Szacuny
3
Napisanych postów
557
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
22004
1. Tracisz tłuszcz, stawy zaczynają pracować w gorszym środowisku... wynik siłowy spada
2. Tracąc tłuszcz zawsze traci się i trochę masy, no chyba ze jesteś początkującym... mniej masy mięśniowe, mniej siły
Proste, albo bydujesz siłe, albo się rzeźbisz. Możesz najpierw zbudować siłe a potem próbować się rzeźbić przy jak najmniejszym spadku masy i siły. Oto moje zdanie
Pozdro
Szacuny
9
Napisanych postów
808
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5282
hmm wlasnie zauwazylem ten temat i postanowilem sie zapytac....u siebie zauwazylem ostatnio ze tracę mase ale sila idzie w gore - jak to wyjasnic? nie rzezbie sie, robie normalny trening na mase, jedynie przed kazdym treningiem robie sobie klate plasko dochdzac do maksa - 1 ruch (koncze szybką klate i zaczynam normalny trening)
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
61854
Zapewne zmiana diety, bądź jakaś aktywność. Ja w tej chwili mam podobnie. To też trochę zależy od organizmu. Ja od 3 tygodni zbijam wagę i ważę 4kg mniej, bez jakichkolwiek strat siłowych(idzie do góry).
Szacuny
0
Napisanych postów
368
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3136
Jak mówi Dymek efektem ubocznym w treningu siłowym jest rozbudowa masy ciała .Ja jestem endomorfik i jest mi z tym dobrze
ale fakt faktem ze trzeba się troche poruszac aby niz zalało fetem
Wielkie mięśnie masz, ale zje... twarz,zęby jak koń, dupe jak słon
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
61854
Rozbudowa masy ciała zależy głównie od diety. Trening to "tylko" bodziec do wzrostu siły i masy. Budować można się świetnie zarówno treningiem trójbojowym jak i kulturystycznym
Szacuny
11165
Napisanych postów
51769
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie nie wiem czy tak samo mozna sie zbudowac trójbowjowym jak i kulturystycznym?
u mnie było podobnie, waga ciała na cyklu kreatynowym wynosiła 81kg max wycisk -100, teraz waga ciała wynosi 76 a wycisk-105 :)
mi to pasuje