Szacuny
6341
Napisanych postów
78258
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
768398
Zdecydowanie wybór wolnych ciężarów w swoim planie treningowym będzie dobrym rozwiązaniem. Szczególnie dla osoby początkującej. Warto jest skupić się na nauce prawidłowej techniki tych ćwiczeń i czucia nerwowo-mięśniowego. Różnego rodzaju izolacje, czy ćwiczenia na urządzeniach można będzie dodawać wraz z czasem. Jak ja początku lepiej będzie skupić się na skomponowanie podstaw sprzętu do treningu w domowych warunkach. Będzie to solidniej jakości sztanga, stojaki, ławka, drążek, poręcze, sztangielki, roller.
Szacuny
9
Napisanych postów
57
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
675
miałem zakładać nowy temat ale widzę że jest podobny, pozwolisz że sie podepnę, chodzi mi o maszynę (bramę) do domowej siłowni na której wykonam5 poniższych ćwiczeń:
1. triceps - prostowanie drążka prostego na bramie
2. triceps - odwodzenie ramion z linka marynarską
3. barki - unoszenie ramion do boków z linkami (dolny wyciąg bramowy)
4. barki - Face Pull
5. plecy - ściąganie drążka z góry (małpi uchwyt)
Zmieniony przez - marcinjestboski w dniu 2025-05-05 14:51:12
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17788
Napisanych postów
133060
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1465265
marcinjestboski
miałem zakładać nowy temat ale widzę że jest podobny, pozwolisz że sie podepnę, chodzi mi o maszynę (bramę) do domowej siłowni na której wykonam5 poniższych ćwiczeń:
1. triceps - prostowanie drążka prostego na bramie
2. triceps - odwodzenie ramion z linka marynarską
3. barki - unoszenie ramion do boków z linkami (dolny wyciąg bramowy)
4. barki - Face Pull
5. plecy - ściąganie drążka z góry (małpi uchwyt)
Zmieniony przez - marcinjestboski w dniu 2025-05-05 14:51:12
każda brama która ma dolny i górny wyciąg, chociaż to i tak nie potrzebne bo wachlarz ćwiczeń z hantelkami/sztangą na te partie jest duży
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
44 dni
Przeczytanych tematów
60
anubis84
ile masz miejsca, jesteś pewien że taki rack Ci potrzebny z wyciągami itp? a moze zwykły wtsraczy
A juzwidze co bym brał opcja nr 1 bo suwnica wydaje mi się zbędnym dodatkiem
Miejsca mam sporo - suwnica nie jest priorytetem, chodzi mi głównie o te wyciągi w 1 jest tylko górny i dolny a ten 2 ma sporo możliwości personalizacji. Sam już nie wiem...
brałbym opcję nr 1
spora rożnica cenowa a w parametrach nie ma az takiej przepasci miedzy nimi. No i jeśli faktycznie są te czesci zamienne to zawsze jest to jakiś plus
marcinjestboski
a jakie ćwiczenia na plecy byś polecił przy użyciu tylko hantli/sztangi ?