-10% NA NIEPRZECENIONE PRODUKTY KOD:PROMO10 - SPAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Brama treningowa - atlas POMOCY

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 177

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 30 lat Na forum 13 dni Przeczytanych tematów 58
Witam mam poważny dylemat przed zakupem bramy treningowej - atlasu więc postanowiłem zasięgnąć opinii ekspertów. Mam na oku dwa produkty:
1: https://www.decathlon.pl/p/stojak-do-treningu-silowego-corength-power-rack-900/_/R-p-357176?mc=8902450
2: https://www.decathlon.pl/p/mp/thunder/atlas-treningowy-do-cwiczen-thunder-slide/_/R-p-de42b859-2776-40b6-afca-385f3f9a8240
Jestem na początku mojej przygody więc proszę o pomocne odpowiedzi co jest lepsze do domowej siłowni? obciążenie będzie bitumiczne 31mm średnica otworu. Ps, Do tego Power racka 900 decathlon ma części zamienne na sprzedaż w razie w i to wydaje mi się na plus. Aco sądzicie Wy?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 57 Wiek 46 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 672
QUEBLO

wiosłowania sztangą i/lub hantlami
martwy ciąg
"dzień-dobry"

bardzo dziekuje, ja zdecydowałem nie kupować jednak maszyny, tylko zamienić te ćwiczenia na takie w których używamy hantli czy sztangi. Zauważyłem że czy martwy ciąg, czy wiosłowanie sztanga czy dzień-dobry, w tych ćwiczeniach używane są wysokie talerze. O ile rozumię zasadność ich użycia w martwym ciągu to we wiosłowaniu czy dzień-dobry nie ma to żadnego znaczenia chyba co? A w martwym ciągu zamierzam dokupić grube podkładki poduszkowe pod sztangę
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 30 lat Na forum 13 dni Przeczytanych tematów 58
Podbijam.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 57 Wiek 46 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 672
miałem zakładać nowy temat ale widzę że jest podobny, pozwolisz że sie podepnę, chodzi mi o maszynę (bramę) do domowej siłowni na której wykonam5 poniższych ćwiczeń:
1. triceps - prostowanie drążka prostego na bramie
2. triceps - odwodzenie ramion z linka marynarską
3. barki - unoszenie ramion do boków z linkami (dolny wyciąg bramowy)
4. barki - Face Pull
5. plecy - ściąganie drążka z góry (małpi uchwyt)

Zmieniony przez - marcinjestboski w dniu 2025-05-05 14:51:12
...
Napisał(a)
Początkujący
Mam głęboką nadzieję że prime tego forum nie minął w 2014r i ktoś kto może pomóc jeszcze tu jest xD ale zaczynam w to wątpić
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17778 Napisanych postów 133012 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464886
ile masz miejsca, jesteś pewien że taki rack Ci potrzebny z wyciągami itp? a moze zwykły wtsraczy

A juzwidze co bym brał opcja nr 1 bo suwnica wydaje mi się zbędnym dodatkiem

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 17778 Napisanych postów 133012 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464886
marcinjestboski
miałem zakładać nowy temat ale widzę że jest podobny, pozwolisz że sie podepnę, chodzi mi o maszynę (bramę) do domowej siłowni na której wykonam5 poniższych ćwiczeń:
1. triceps - prostowanie drążka prostego na bramie
2. triceps - odwodzenie ramion z linka marynarską
3. barki - unoszenie ramion do boków z linkami (dolny wyciąg bramowy)
4. barki - Face Pull
5. plecy - ściąganie drążka z góry (małpi uchwyt)

Zmieniony przez - marcinjestboski w dniu 2025-05-05 14:51:12

każda brama która ma dolny i górny wyciąg, chociaż to i tak nie potrzebne bo wachlarz ćwiczeń z hantelkami/sztangą na te partie jest duży

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
anubis84
ile masz miejsca, jesteś pewien że taki rack Ci potrzebny z wyciągami itp? a moze zwykły wtsraczy

A juzwidze co bym brał opcja nr 1 bo suwnica wydaje mi się zbędnym dodatkiem

Miejsca mam sporo - suwnica nie jest priorytetem, chodzi mi głównie o te wyciągi w 1 jest tylko górny i dolny a ten 2 ma sporo możliwości personalizacji. Sam już nie wiem...
...
Napisał(a)
Początkujący
anubis84

bo wachlarz ćwiczeń z hantelkami/sztangą na te partie jest duży

a jakie ćwiczenia na plecy byś polecił przy użyciu tylko hantli/sztangi ?
...
Napisał(a)
Ekspert
Pamiętaj im wiecej nawalone w jednym miejscu tym zawsze coś może przeszkadzać gdzieś się zaplkątać, obie maj wyciągi górny i dolny

...
Napisał(a)
Ekspert
co do ćwiczeń na plecy
https://www.sfd.pl/art/Plecy-c49-s2/ 

...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2343 Napisanych postów 30733 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271520
730_huncho
Witam mam poważny dylemat przed zakupem bramy treningowej - atlasu więc postanowiłem zasięgnąć opinii ekspertów. Mam na oku dwa produkty:
1: https://www.decathlon.pl/p/stojak-do-treningu-silowego-corength-power-rack-900/_/R-p-357176?mc=8902450
2: https://www.decathlon.pl/p/mp/thunder/atlas-treningowy-do-cwiczen-thunder-slide/_/R-p-de42b859-2776-40b6-afca-385f3f9a8240
Jestem na początku mojej przygody więc proszę o pomocne odpowiedzi co jest lepsze do domowej siłowni? obciążenie będzie bitumiczne 31mm średnica otworu. Ps, Do tego Power racka 900 decathlon ma części zamienne na sprzedaż w razie w i to wydaje mi się na plus. Aco sądzicie Wy?

brałbym opcję nr 1
spora rożnica cenowa a w parametrach nie ma az takiej przepasci miedzy nimi. No i jeśli faktycznie są te czesci zamienne to zawsze jest to jakiś plus

marcinjestboski
a jakie ćwiczenia na plecy byś polecił przy użyciu tylko hantli/sztangi ?

wiosłowania sztangą i/lub hantlami
martwy ciąg
"dzień-dobry"

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dobra apka do pompek na iOS. Co polecacie?

Następny temat

Bieżnia do domu

Spalanie
Polecane artykuły