Złap SUPER OKAZJE! SPRAWDŹ TERAZ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Brak odbloku po cyklu, co robić?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 325

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez anubis84 z działu Trening dla zaawansowanych.
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 17 dni Przeczytanych tematów 33
Witam. Około 3 lata temu zakończyłem SAA
350 testosteron długi tygodniowo
300 NPP tygodniowo.
Niestety z przyczyn rodzinnych zaprzestałem brać środków bez żadnego odbloku. Teraz zrobiłem badania. Czy jest sens robić aktualnie odblok ewentualnie jak zbić prolaktynę która u mnie jest za wysoko.
Przesyłam wyniki będę wdzięczny za podpowiedzi mądrzejszych.
Tak wiem głupota, ale teraz trzeba działać z tym co już jest

...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12528 Napisanych postów 162154 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1241938
Witaj.
Przede wszystkim pamiętaj, że niniejsza wypowiedź ma wyłącznie charakter informacyjny i edukacyjny. Nie jest to porada medyczna, nie stanowi diagnozy ani zalecenia terapeutycznego. Wszelkie decyzje dotyczące Twojego zdrowia powinny być podejmowane wyłącznie po konsultacji z wykwalifikowanym lekarzem lub innym pracownikiem służby zdrowia. Nigdy nie lekceważ profesjonalnej porady medycznej ani nie opóźniaj jej uzyskania z powodu informacji przeczytanych w Internecie. Autorzy i wydawca tej platformy nie ponoszą odpowiedzialności za skutki wynikające z wykorzystania informacji zawartych w tej treści.
Polecamy również: Jak przeprowadzić odblokowanie po cyklu?

Krokiem pierwszym powinna być konsultacja z endokrynologiem lub andrologiem. Jasno przedstawić sytuacje i tyle. Tam też pracują ludzie, często sami stosujący różne leki, nie ma co się bać, że lekarz będzie nas oceniał. Być może małe kazanie dostaniesz, ale pomoc (co ważne fachową) również. Co więcej nawet wykonanie ewentualnego odbloku odbedzie się na produktach z APTEKI, a nie podrabianych lekach, które pewnie będziesz szukał w necie lub po znajomych.

Patrząc na wyniki
nie wygląda to źle. Układ HPTA załapał. Test ok, LH spoko, FSH też w normie. Twój układ hormonalny pracuje. Jądra produkują testosteron, a mózg wysyła im sygnały.
Prolaktyna (PRL) - obecne lekkie podwyższenie to nie efekt NPP sprzed lat, a raczej czynników bieżących: stresu, niedostatecznej regeneracji, bo wynik moze byc w granicach bledu.

Kreatynina i mocznik lekko powyżej normy - jednak, jako osoba trenująca siłowo i jedząca więcej białka, masz prawo mieć te wyniki w górnych granicach. Wyższy poziom kreatyniny wynika z większej masy mięśniowej i ich rozpadu podczas treningu, a niekoniecznie z uszkodzenia nerek. Kreatynina w surowicy moze byc powiazana np. z poziomem nawodnienia, wynik tez nie jest mocno odchylony od normy, w granicach bledu, wiec po prostu warto przed badaniami na kilka dni stworzyc optymalne warunki do podobu krwi. Nawodnienie, odzywianie, sen, regeneracja.

Czy jest sens robić odblok?
Nie widać po wynikach takiej potrzeby. Dlaczego? Ponieważ definicją odbloku jest przywrócenie funkcjonowania osi HPTA, która została zablokowana przez syntetyczny testosteron. Twoje badania czarno na białym pokazują, że u Ciebie nie ma z tym problemu.

Co do prolaktyny
-Witamina B6 (forma P5P - pirydoksal-5-fosforan) - tylko typowo taką jak napisałem, bo wersja p5p może ewnetuyalnie pomóc z prolką, 50 mg - 100 mg dziennie
-Niepokalanek 300-400 mg rano - może podbijać nieco estro, ale w Twoim przypadku nie widze tu zagrozenia, bo estradiol jest na przyzwoitym poziomie.
-Cynk - 15-30 mg dziennie
-opcjonalnie mucuna, ashwagandha.
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35129 Napisanych postów 26422 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285366
Tak jak już wyżej zostało wspomniane to tutaj nie ma potrzeby nic robić tym bardziej jeśli dobrze się czujesz. Prolka lekko ponad norme to często standard przy obecnym szybkim trybie życia wielu osób . Osobiście nie ruszałbym tu nic lekami
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 17 dni Przeczytanych tematów 33
Dziękuję bardzo panowie!!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ból w stawie przy OHP

Następny temat

Upadek sztangi przy wyciskaniu

swieta
Polecane artykuły