Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2375
Siema, mam pewien problem. Co moglibyście mi polecić na przywrócenie ''smaków'' ? Już tłumacze o co chodzi. Po ciężkim treningu siłowym + cardio jestem cholernie głodny, wracam do domu i w ogóle nie mam ochoty na jakieś jedzenie typu jaja, ryż, kurczak, makaron, wołowina - i tu nie chodzi o to że nie mam ochoty na jakiegoś suchego kurczaka z suchym ryżem tylko nawet na jakieś smaczne dania - a zamiast tego mam ochotę na kebaba, mc donalda itp... Mam nadzieję że jak przycisnę ostro przez tydzień/dwa bez żadnych fastfoodów, cukrów itp to samo przejdzie
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
29085
Napisanych postów
26465
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
381503
jeżeli jadłeś do tej pory tak, tzn. pozwalałeś sobie na takie jedzenie to trzeba mieć na uwadze, że tam jest dużo soli i wzmacniaczy smaku przez co ciągnie nas bardziej do tego jedzenia, im dalej będziesz od tego i zastępował te niezdrowe tymi zdrowymi które Ci smakują to nie będziesz mieć ochoty na śmieciowe żarcie przynajmniej tak to u mnie działało
Szacuny
8601
Napisanych postów
81981
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
693276
Jeżeli przyrządzić sobie tą potrawę w sposób taki że doprawisz ją według swoich upodobań. Odpowiednio dobierzesz produkty, nie będzie to danie które jadasz często to na pewno z przyjemnością będziesz je zjadał
30716
Napisanych postów
21308
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
273438
A przeciez w domu tez mozesz sobie robić fastfoody i wtedy wychodza bardzo smaczne i duzo zdrowsze niz na miescie . Polecam robic według przepisów z YT kocham gotowac - rewelacyjnie odwzorowuje smaki fastfoodów .
Szacuny
1311
Napisanych postów
5343
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
135855
Brak zdrowych nawyków żywieniowych się kłania, jak człowiek całe życie wcina byle co to później nie umie się przestawić
W dziale KUCHNIA masz przepisy na smaczne żarcie, kulturystycznie i zdrowo
Od siebie polecam przyrządzenie mięcha jako FAJITĘ - duszone z cebulą i papryką. Na ryżu wchodzi jak złoto.
Co do wołowiny - poszukaj na Jutubie przepisów z Kuchnią chińską, wbrew pozorom to nie musi być niezdrowe: paski wołowiny w jakiejś smacznej marynacie, upieczone/uduszone, do tego makaron albo ryż. Pycha
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
5827
Napisanych postów
73720
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
740486
Kwestia odpowiedniego przygotowania posiłku i kombinowania w kuchni. Również istotne jest podejście psychiczne. Niestety osoby słabe pod tym względem zawsze będą miały trudniej.
Szacuny
202
Napisanych postów
415
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
18388
Moim zdaniem jesteś zmęczony psychicznie zdrowym jedzeniem poprzez duże restrykcje. Proponuję jeść z głową tzn. nie do końca czysto . Skomponuj posiłki tak aby dieta w 80% była czysta a 20% zostaw na to co lubisz .