SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Brak libido - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 254

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 31 lat Na forum 78 dni Przeczytanych tematów 85
Witam. Zmagam sie od dłuższego czasu z brakiem libido. Zrobiłem sobie badania hormonalne i wyszło mi podwyższone Shbg. Czy może mieć wpływ na brak erekcji. Odwiedziłem tez seksuologa i przekonuje mnie ze jest to problem w głowie. Po braniu tabletek na potencję nie ma dużej różnicy. Mam 31 lat waga 88 187 wysoki

Zmieniony przez - Mati9591 w dniu 2023-01-30 18:34:33
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11098 Napisanych postów 158177 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1225522
Witaj!
Libido to dość złożone pojęcie i dotyczy ono nie tylko sfery fizycznej, ale i psychicznej. Np. hormony możemy mieć w normie, a stres i problemy życiowe mogą blokować naszą ochotę na seks. SGHB jest faktycznie podnieisone co oznacza, ze wiecej testoetronu bedzie laczone do formy nieaktywnej. SHGB podwyzszone wynika z podwyzszonego poziomu testosteronu. Bialko wiaze testa bo jest go duzo w ciele, taka naturalna reakcja. Tutaj problem moze wynikac niestety z przyczyn innych niz homony, czyli psychika bc moze cie blokuje

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja
Kontakt: FB https://www.facebook.com/TrenerMaciolek/
IG https://www.instagram.com/tomq.bb
e-mail: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5697 Napisanych postów 73072 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 736450
Wyniki badań nie świadczą ku temu, że problemy z libido/erekcją były z tym powiązane. Seksuolog więc prawdopodobnie ma rację. Skoro już wybrałeś się do specjalisty w tym kierunku, to nie pozostaje nic innego, jak odwiedzać go regularnie (o ile takie są zalecenia) i stosować się do terapii. Jeżeli problem jest w głowie, to często wynika że stresu, czy też męczącego trybu życia. Każdy z nas jak jest zmęczony pracą i ciężkimi treningami, a do tego sypia po 5-6 godzin, to nic mu się nie chce. Być może warto bardziej się temu przyjrzeć.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 31 lat Na forum 78 dni Przeczytanych tematów 85
Dzieki bardzo za odpowiedz. Stres i zmęczenie odpada. W okresie świat miałem 4 tygodnie wolnego.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kontuja łokci - porady

Sztos